Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı.

Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması ve tüm mahallelerde yaşayan vatandaşların mağdur duruma düşmemesi için kar küreme ve temizleme çalışmalarını gece boyunca aralıksız sürdürecekleri belirtildi.

Herşey masal kent Ürgüp ve Ürgüplülerin refah ve huzuru için...

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün talimatıyla teyakkuza geçen ekipler sabaha kadar yolları vatandaşlar için hazır hale getirdiler.

Ürgüp’te yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması ve tüm yolların rahat kullanılabilmesi için talimat veren Başkan Aktürk, "Karla mücadele ekiplerimiz ilçemiz ulaşımında herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için 7/24 hizmet etmeye devam ediyor" dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Gece başlayan kar yağışının ardından belediyemiz, kar temizleme, tuzlama, yol ve kaldırım açma çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Ekiplerimiz yoğun kar yağışından dolayı ulaşımda mağduriyet yaşanmaması adına masal kent Ürgüp’ümüzün her köşesinde siz değerli vatandaşlarımız için seferber oluyor.  Siz karın tadını çıkarın ekiplerimiz hep sahada..." dedi.

Hasret ve özlemle beklenen karın Ürgüp'te etkisini gösterdiğini belirterek, kar yağışından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Aktürk, şunları kaydetti:

"Ulaşımda aksamalar oluşturur ama her zaman kar rahmettir, berekettir, güzelliktir, samimiyettir ve masumiyettir, ben öyle bakıyorum. Dolayısıyla bu karda kısmi ulaşım sıkıntıları yaşayabiliriz ama bütün ekiplerimizin burada teyakkuzda olduğunu söyleyebilirim. Kar yağışında vatandaşlarımız pencereden biraz tadını çıkarsınlar. Çok özledik, çok bekledik, çok dua ettik. Rabbim, ilimize bölgemize ve Ürgüp'ümüze yakışan bu güzel karı nasip eyledi. İnşallah böyle devam eder. Metreleri bulmasını arzu ediyoruz. Bu coğrafyaya kar yakışıyor, masal kent Ürgüp'e ise başka bir yakışıyor diyebilirim."

Ürgüp üç güzellerde kar keyfini Cengiz Kurtoğlu'nun Duyanlara duymayanalara parçasıyla paylaşan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "Beyaz gelinliğini giymiş Ürgüp’ün muhteşem güzelliğini biz ancak bu şarkı ile anlatabildik. Siz olsanız hangi şarkıyla anlatırdınız ? diye sordu.

Ürgüp'te kar kartpostallık görüntüler oluşturdu...