Temel atma töreni ve bir dizi ziyaret için Nevşehir’e gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Ürgüp’te Bakanlıkla birlikte yapmayı planladıkları yatırımlarla ilgili detaylı sunum yapan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, bir çoğu hibe olarak hayata geçirilecek yepyeni yatırımların müjdesini vermeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aktürk, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan aldığımız ve ihale aşamasında olan projelerimiz gibi  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla da Ürgüp’ümüzün geleceğine yönelik büyük projeleri de çok şükür hayata geçiriyoruz. Bugünden başlayarak müjdesini vereceğimiz,  detaylarını sosyal medya hesaplarımızdan paylaşacağımız yatırımlarımız Ürgüp’ümüze hayırlı olsun.” Dedi.

Türkiye’nin 2023 yoluna emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Başkan Aktürk, “Liderimizin başarının sırrını ifade ettiği cümlesi gibi “Düşün, planla, uygula, neticelendir” prensibiyle Ürgüp için gecemizi gündüzümüze katarak hazırladığımız tüm projelerimize Sayın Bakanımız sağ olsun özel ilgi gösterdi, ilgili bürokratlarına hemen talimatlarını vererek çalışmalarına başladığımız çok büyük müjdeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ürgüp’ün gelecek 100 yılını planlayarak çalışma yapıyoruz. Ürgüp’te yaşayan ve toplumumuzun her kesimini ilgilendiren  büyük projelerimiz herkesin ilgisini ve dikkatini çekecek.” Değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Aktürk ayrıca Ürgüp tarihinde alınmış en büyük hibe keşif bedeli olan Projelerde bu aşamaya gelinmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel’e, AK Parti Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’ye, AK Parti Nevşehir İl Başkanımız Sayın Ali Kemikkıran’a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini de vurguladı.