Birlik ve beraberliğin sembolü olan Muharrem Ayı’nın en güzel örneği, barışın, birlik ve beraberliğin merkezi masal kent Ürgüp’te de yaşandı. Ürgüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Tahsin Ağa Kütüphanesi yanındaki alanda kurulan stantta Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman, vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti.

Hem aşure dağıtan hem de vatandaşlarla bol bol sohbet eden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği organizasyonda vatandaşlara aşure ikram etti.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ve AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman'ında katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Aktürk,” Tahsin Ağa Kütüphanesi yanında hemşehrilerimizle aşuremizi paylaşıyor, muhabbet ve kardeşlik bağımızı güçlendiriyoruz. Bu vesileyle bir kez daha birlik ve beraberliğin simgesi olan Aşure Gününün ve muharrem ayının İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman; " Aşure paylaşmanın, beraberliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın simgesidir. Aşure Günü dolayısı ile Belediyemiz öncülüğünde kıymetli hemşerilerimize Aşure dağıtımı gerçekleştirdik." dedi.