Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, Genel Başkan Fatih Erbakan'ın başkanlığında Ankara'da düzenlenen İl Başkanları toplantısına katıldı.  

'Doğu Akdeniz'den de güzel haberler gelebilir.' 

Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, Karadeniz'deki doğal gaz keşfini memnuniyetle karşıladığımızı, doğru noktalarda çalışmaların sürdüğü Doğu Akdeniz'den de yakında güzel haberlerin alınabileceğini belirtti. 

Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan partimizin aylık İl Başkanları Toplantısında gündemdeki önemli mevzulara değindi. 

Genel Başkan, adaletin, ehliyet ve liyakatin tam manasıyla esas kılındığı, çocuklarımızın gençlerimizin kaliteli eğitim aldığı, ekonomik anlamda refah seviyesi artmış, paylaşımda adaletin; gelir ve servet dağılımında adaletin sağlandığı bir Türkiye için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. 

'Aileyi koruyamazsak bekâmızı sağlayamayız.' 

Toplumun temel taşı olan ailenin gözümüz gibi korunması gerektiğini söyleyen Genel Başkan Erbakan, "Aileyi koruyamazsak yeni nesilleri ve geleceğimizi kaybederiz. Aileyi kaybedersek ne nesillerimizi koruyabiliriz, ne ekonomik ne de siyasi bekâmızı sağlayamayız, ne de birlik beraberliğimizi bütünlüğümüzü korumamız mümkün olur. Aileyi korumanın yolu da önce ahlak ve maneviyatı önceleyen nesillerin yetiştirilmesiyle, aile ve sosyal politikalardaki düzenlemelerin kültürümüze, tarihimize ve temel değerlerimize uygun hale getirilmesi ve Batı'nın dayattığı bünyemizde alerji oluşturan kanun ve düzenlemeler yerine yuvayı yıkan değil yuvayı koruyan sosyal politikaları hayata geçirmekle olabilir." dedi. 

‘Yerli ve milli doğalgaz cari açığımızı azaltacak sevindirici bir gelişme!’ 

Karadeniz'deki doğalgaz keşfine değinen Genel Başkan Fatih Erbakan,  'yerli ve milli bir doğalgaz rezervinin olması enerjide dışa bağımlılığımızı, cari açığımızı azaltacak sevindirici bir gelişmedir' ifadesinde bulundu.   

Bu keşfin Türkiye'yi bütün sıkıntılarından kurtaracak, tüm borçlarını kapatacak bir keşifmiş gibi lanse etmenin doğru olmadığını da ifade eden Genel Başkan, "Çünkü kamu, hane halkı ve özel sektör borcu  toplam 900 milyar dolar seviyesindedir. Bulunan 320 milyar metreküplük doğalgazın değeri Enerji Bakanı Sayın Fatih Dönmez'in de belirttiği gibi ancak 50 ila 60 milyar dolar seviyesindedir. Bu da dışa bağımlığımızın ancak bir kısmını kapatıyor" dedi. 

'Yılda 150 milyar dolarlık kaynak üretebiliriz.' 

Parti olarak hazırlanan ve yılda 150 milyar dolara yakın kaynak oluşturma potansiyeline sahip Milli Kaynak Paketi'ne de değinen Genel Başkan, "Yeniden Büyük Türkiye hedefine ulaşmak, borç ve  faiz belasından kurtulmak, ekonomik manada refaha çıkmak için Yeniden Refah Partisi olarak hazırladığımız 150 milyar dolarlık ilave Milli Kaynak Paketlerimiz ile mümkün olabilir. Bu kitap, halkımız Allah'tan başka kimseye muhtaç olmasın, borç ve faiz ekonomisinden kurtulalım, devlet-millet-özel sektör her sene 100 milyar dolar faiz ödemek zorunda kalmayalım diye hazırlandı. Türkiye'de üretimi istihdamı arttıracak, kaynak sağlayacak 15 proje ve adımla senede 150 milyar dolarlık ilave kaynak oluşturabiliriz." şeklinde konuştu.