Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ve İl Başkanı M.Rauf Yanar ile birlikte Nevşehir Kalesi çevresinde ve tarihi kaya oyma yamaç yerleşim merkezinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti heyeti ile birlikte önümüzdeki haftalarda turizme açılması planlanan Nevşehir Kalesi etrafındaki tarihi kaya oyma yamaç yerleşim merkezini ve çevresini gezdi.

Bir süre önce 5366 sayılı yasa kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yenileme alanı olarak belirlenen ve dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezinde yerli ve yabancı turistlerin gezebilmeleri için ahşap gezi güzergâhları oluşturulduğunu belirten Arı, bölgede bulunan kaya oyma mekanlarda da aydınlatma çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Bölgenin hemen üzerinde bulunan Nevşehir Kalesi’nin de ışıklandırılarak turizme hazır hale getirildiğini belirten Arı, burada yürütülen çalışmalara ilişkin Milletvekilleri Açıkgöz ve Menekşe, İl Başkanı Yanar ve Merkez İlçe Başkanı Yiğitarslan’abilgiler vererek istişarelerde bulundu.

Türk ve dünya turizminin kısa sürede yeni bir destinasyon kazanacağını ve bölgenin Nevşehir ekonomisine ve istihdama ciddi katkılar sağlayacağını vurgulayan Arı, “Bu bölge Nevşehir’in kaderini değiştirecek.  Buranın bir an önce turizme açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgede gerçekleştirdiğimiz gezi güzergahı oluşturma ve aydınlatma çalışmalarının ardından kale çevresinde otopark alanları ve yürüyüş yollarının yapımını tamamladık. Nevşehir Kalesi’ni Meryem Ana Kilisesi’ne bağlayan yolumuz bitmek üzere. Kalemizin hemen yanındaki bağlantı yolumuzda ise sıcak asfalt çalışmamız sürüyor. Göreceksiniz kısa sürede burası bambaşka bir görünüme kavuşacak.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı açıklamasında; "Sevdamız Nevşehir için AK kadrolarımız çalışıyor, kazanan yine Nevşehir’imiz olacak. Kale çevremizin düzenlenmesi ve dünyanın en büyük yeraltı şehrinin turizme kazandırılmasıyla Nevşehir’imizin de çehresi değişecek" dedi.