Nevşehir'in Ürgüp İlçesine bağlı Ortahisar kasabasının 26 yıllık özlemi bugün son buldu. Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş'in girişimleri ile Hayırsever Mehmet AKÇUR ve rahmetli ablası Müzeyyen AKÇUR'un arsa hibeleriyle başlayan ve 23 yıldır bir türlü açılamayan Reis'ül Kurra Ahmed Hamdi Efendi Kur’an Kursu hizmete girdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş duygularını şu şekilde ifade etti; "Şükürler olsun ki; 12/06/1995 tarihinde hayırsever Mehmet AKÇUR ve rahmetli ablası Müzeyyen AKÇUR'un arsa hibeleriyle başlayan Ortahisarımızın 26 yıllık hayali, bugün itibariyle gerçek oldu. İnşai faaliyeti tamamlanarak 25/03/1998 tarihinde Ürgüp İlçe Müftülüğü'ne devredilen ancak 23 yıldır bir türlü açılamayan, yeni adıyla Reis'ül Kurra Ahmed Hamdi Efendi Kur’an Kursunu hizmete açmak nasip oldu.

Hayırseverlerimiz Akçur Ailesi başta olmak üzere, göreve geldiğimiz andan itibaren durmadan ve yılmadan bu kursun açılması için bizimle birlikte mücadele eden Belediye Meclis Üyelerimize, Karapınar'dan Fatih AYDIN ile Ömer YİĞİT hocalarımıza, binamızın onarımı ve tefrişatı için son bir yıldır maddi desteklerini esirgemeyen; İsmail-Hakkı ÇABUK, Mehmet TANRIVER, Osman ÖKSÜZ, Erkan İKMAN, Fatma-Yılmaz BİLİK, Nuriye-Refik KAYIKÇI, Lokman ATILGAN, Mustafa ŞİŞMAN, Ortahisar Kadınlar Derneği, Salih ALBAYRAK, Fatma-Hayri TORAMAN, Ahmet YANDI, Sayit SARGIN, Hüsniye-İbrahim ATEŞ, Mahsude KATIRCI, Adeviye AKDENİZ ve Mustafa BAŞYİĞİT'e sonsuz teşekkürler.

Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı kursumuzda sürekli olarak, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) “Ümmetimin en şereflileri Kur’ân’ı ezberleyenlerdir” hadisinin müjdesine mazhar olacak toplam 30 erkek öğrenciye yatılı hafızlık eğitimi verilecektir. Her beldede bulunması farz-ı kifaye olan hafızları yetiştirecek olan kursumuz için tüm hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Hayırlı olsun Ortahisar..." dedi.