Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş 12.Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu'nun atölye uygulama çalışmalarını yerinde ziyaret etti.

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş, Avanos Kaymakamlığı, Avanos Belediyesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) katkılarıyla düzenlenen 12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2022),  seramik karma sergisi kapsamında  açık alanda seramik üzerine atölye çalışması yürüten seramik sanatçıları ve ustalarıyla bir araya geldi.

Alanında uzman seramik sanatçıları ile ustalarını buluşturan sempozyumun önemine değinen Başkan İbaş, “Üniversitemiz Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) tarafından yürütülen ve Avanos Kaymakamlığı ile Avanos Belediye'mizin katkılarıyla bu yıl 12’incisini gerçekleştiriyoruz. Sempozyumumuza ülkemizin ve bölgemizin seramik sanatçılarının ve ustalarının yanı sıra değişik ülkelerden alanında uzman akademisyen ve seramik sanatçıları katılarak, burada seramik alanında gerek bilimsel, gerekse sanatsal alanda güzel çalışmalar yürütmekteler.

Ben bu vesileyle bu güzel ve başarılı çalışmayı yürüten ASEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Aytepe Serinsu, Avanos Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem ve çalışma grubu başta olmak üzere, değerli katılımcı sanatçılarımız ile ustalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.