Nevşehir Belediyesi’nin kardeş şehri Neuss’ta bulunan Belediye Başkanı Rasim Arı, bugün saat 16.30’da Norf-Ertttal DITIP Camii’de Nevşehir’in yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerinden Almanya’ya giden ve burada yaşayan gurbetçilerle buluşacak. Neuss’un yanı sıra çevre illerden de çok sayıda gurbetçinin katılmasının beklendiği ‘Hemşehriler Almanya Buluşması’ programında, Almanya’daki hemşehrileri ile sohbet edecek olan Arı, buradaki Nevşehirlilere Nevşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çeşitli projelere ilişkin bilgiler verecek.

Başkan Arı, Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Almanya’nın Neuss Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen "Belediye Sürdürülebilir Stratejileri İçin Değişim" başlıklı AB projesi çerçevesinde hafta başında Almanya’nın Neuss kentine gitmişti.

Programının ilk gününde beraberinde Başkan Yardımcısı Bektaş Demir, Belediye Meclis Üyesi ve Nevşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Esat Özaltın ve Belediye Meclis Üyesi Selçuk Tekeli ile birlikte Neuss Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Arı, burada Neuss Başkanı Reiner Breuer ve Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Arı ayrıca Nevşehirlilerin de yoğun olarak yaşadığı Neuss’ta Türk esnafları işyerlerinde ziyaret ederek gurbetçi aileler ile görüştü.