Göreve geldiği günden bu yana sessiz sedasız ama derinden yoğun bir çalışma içerisine giren Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, asfalt çalışmalarıyla kırılması güç tarihi bir rekora koşuyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, şehrin birikmiş köklü sorunlarını önem sırasına göre birer birer çözüme kavuşturuyor. 

Başkan Savran, Nevşehir'de herkesin kalbini ve güvenini kazandı ...

Nevşehir Belediyesi, şehir merkezinde gerçekleştirdiği altyapı yatırımlarıyla geçen yaklaşık 14 aylık süreçte Nevşehir'in köklü sorunlarına kalıcı çözümler üretirken, diğer taraftan ise özellikle altyapı, üstyapı, sosyal ve kültürel belediyecilik alanlarında atılan adımlar sonrasındaki gelişim, değişim ve dönüşümle birlikte Nevşehir'i güzelleştiriyor.

Altyapıda yılların birikmiş sorunlarını çözmeye kararlı gözüken Nevşehir Belediyesi, sürdürülen çalışmalarda altyapısı sil baştan yenilenen mahalle, sokak ve caddeleri sıcak asfalta kavuşturuyor. Modern kaldırım çalışmaları da ara vermeden tamamlanan bölgelerde yol çizgileri de çizilerek yayaların ve araçların ulaşım güvenliği sağlanıyor. 

Başkan Savran: "Nevşehir'i marka şehir yapmak için çalışıyoruz"

Her alanda kenti güzelleştirecek çalışmalar ve projeler ile kenti marka şehir yapma yolunda çalıştıklarını belirten Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, "Kesintisiz sürdürdüğümüz çalışmalar ve Nevşehir Belediyesi'nin yatırımları ile bütünleşen hizmetlerimiz çarpan etkisi ile şehrimizin marka değerine değer katmaya devam ediyoruz. Nevşehir'imizi marka şehir yapma konusunda kararlıyız ve bu yolda yol haritamız hazır, bu konuda şimdiye kadar büyük mesafe kat ettik.  Nevşehir'imiz güçlü altyapısı, modern sürdürülebilir üstyapısı ve devam eden vizyon projelerimiz tamamlandığında yaşanabilir, rekabet edebilir, marka ve model bir şehir olacaktır" dedi.

Asfaltta "tüm zamanların rekoru" geliyor

Nevşehir'in mahalle ve sokaklarında başlattığı “sıcak asfalt ve altyapı”çalışmalarıyla kentin çehresini değiştirmeye kararlı gözüken Belediye Başkanı Mehmet Savran,  gece gündüz yürüttüğü başarılı çalışmaları ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile Nevşehirlilerin yalnızca kalbini değil güvenini de kazandı.

FİB Haber Merkezi'nin yürütülen çalışmalarla ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Savran, "1 yılda, geçtiğimiz iki yılda yapılandan fazla sıcak asfalt yaptık. Son iki yılda 138 bin m2 sıcak asfalt yapılırken, biz son bir yılda 154 bin m2 sıcak asfalt yaptık. Bu sene 160 bin m2 daha yapacağız. Ve benim dönemimdeki 2 yılda yapılan sıcak asfalt tüm Nevşehir tarihinde yapılandan fazla olacak. Asfalt atmadan önce altyapılarını da yeniliyoruz. Benden önce alt yapının %3,5 kadarlık kısmı yenilemişti. Bu dönemde bu oran %21’e çıkacak inşallah" dedi.

Kapadokya'nın merkezi Anadolu'nun kadim kenti Nevşehir'de belediyecilik yapıyorum” diyen Başkan Savran, Nevşehir'e layık olmanın yolunun “laf değil, gece gündüz çalışmaktan” geçtiğine vurgu yaparken, gönül belediyeciliği anlayışının sloganı haline gelen “kalp kırmıyoruz, rekor kırıyoruz” sözleriyle çalışmalarını özetliyor.” diyor.