Nevşehir Gazi Stadı’nın zemin yenilenmesi ve aydınlatma projesi için Nevşehir Belediyesi ile Spor Toto Teşkilatı arasında protokol imzalandı. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik tarafından atılan imzalar ile birlikte Gazi Stadı’nda çalışmalar kısa süre içinde başlayacak. 

Nevşehir Belediyespor’un iç saha maçlarını oynadığı Gazi Stadı’nın zemin yenilenmesi, aydınlatılması, stat içerisinde yapılması planlanan koşu yolu ve stadın genel bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin Ankara’da protokol töreni düzenlendi. 

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda düzenlenen protokol töreninde Gazi Stadı’nda yapılacak çalışmalar için protokol Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik tarafından imzalandı. 

Buna göre stadın zemin yenileme, aydınlatma, koşu pisti ve genel bakım ve onarım maliyetlerinin tamamı Spor Toto Teşkilatı tarafından karşılanacak. 

Protokol törenine ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik’e teşekkür etti. 

Gazi Stadı’ndaki çalışmalar için ihale hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Savran, kısa süre içerisinde başlayacak olan çalışmaların 2022-2023 sezonu öncesinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. 

Savran, yapılacak çalışma ile birlikte Gazi Stadı’nın drenaj sistemi olan modern bir zemine kavuşacağını, saha kenarına bir koşu yolu yapılarak stadın aydınlatma projesinin hayata geçirileceğini sözlerine ekledi. 

Savran, “Zemin yenilenmesi ile birlikte stadın aydınlatılmasını çok istiyorduk. Yapılacak olan çalışma ile birlikte profesyonel liglerde oynanacak olan gece maçlarına da ev sahipliği yapabileceğiz. Bu çalışmalar aynı zamanda yaz aylarında kamp için profosyonel takımları şehrimize çekme konusunda bize büyük avantaj sağlayacak.” dedi. 

Spor Toto Teşkilat Başkanı Bozgeyik ile görüşmesinde Nevşehir’de 12 mahallede yapılması planlanan 9 basketbol ve voleybol, 9 sentetik futbol halı saha ve 2 tenis kortu hakkında yürütülen çalışmaların da gündeme geldiğini belirten Savran, bunla ilgili olarak önümüzdeki haftalarda çalışmaların başlayacağının müjdesini verdi.