Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, son yıllarda özellikle Gülşehir ve Acıgöl güzergahına genişleyen Şehrin yerinde bir dönüşüm ile daha sağlıklı bir kent haline gelebileceğini belirtti.  

Başkan Savran, “Sosyal yaşanabilir mekanları ile yani komşuluk kültürünün de devam edebileceği, medeniyetimize uygun bir şekilde dönüşümün yapılması en büyük arzumuz” diye konuştu. 

Savran; “Biz Medeniyetimize Uygun Yerinde Bir Dönüşüm Yapmak İstiyoruz”

Şehir merkezindeki Karasoku ve benzeri mahallelerin yerinde dönüşümü ile ilk etapta şehrin genişlemesine gerek duyulmayabileceğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Savran, "Nevşehir'in şu anda farklı bir genişleme alanına ihtiyacı yok. Nevşehir'in bence kendi alanında bu konuda ilerleyebileceğini düşünüyorum.

Öncelikle yıllardır gündemde bulunan merkez kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması gerek. Bizde bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Takip ettiğim kadarıyla şehirler şu konuda bir hataya düşüyorlar. Yeni imar bölgeleri açıldığı zaman oraları cazibe merkezine haline geliyor. Buralara evler yapılıyor, sosyal alanlar yapılıyor. Ancak bu kez de terk edilen yada daha önce rağbet gören alanlar varoş hale geliyor. Karasoku mahallesi örneğinde yaşandığı gibi. Orda şehrin en eski yerleşim alanında yeni bir düzenleme yapıldığında şehrin başka bir alana büyümesine gerek kalmayacak. Aynı şeyi diğer mahallelerde de uygulayabiliriz. Bu mahallelerimizde kendi içerisinde bir planlama yaparak bu çalışma yapılabilir. Nüfus artışı da dikkate alınarak bu çalışma yapılabilir. Yerinde bir dönüşüm ile daha sağlıklı bir şehir olabileceğimizi düşünüyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında o dönemin şartlarına göre en güvenli en uygun alanlarda şehrin genişlemesi sağlanabilir" diye konuştu.