Açıklamalarıyla uzun zaman sonra hem kendisine hem de belediye başkanlığı dönemine ilişkin bazı soruları cevaplandıran Nevşehir eski belediye başkanı Hasan Ünver'in önemli değerlendirmelerinden biri de uzun süredir kamuoyunda ve özellikle siyasetçi bir ismin sıkça gündeme getirdiği, "Mehmet Savran Hasan Ünver'in adamı mı?" sorusuna verdiği yanıt oldu.  

Bu konuyu gündeme getiren söz konusu isme "Bu yalanı söylerken hiç Allah'tan korkmuyorsun?" sorusunu da yönelten Ünver, "Geçtiğimiz günlerde bir zat çıkıp Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran için benim adamım olduğunu iddia etti. Üzülerek ifade edeyim, keşke olmasın ama yalan. AK Parti de adam siyaseti yapılmaz. Onların siyaset geçmişlerinde böyle şeyler olduğu için, filanca filancanın adamı. Biz de herkes Recep Tayyip Erdoğan'ın adamıdır. AK Partinin adamıdır. Bizde kimse kimsenin adamı olmaz.

Bu yalanı söylerken hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz...

Koskoca bir doktor için böyle bir ithamda bulunmaya utanmıyor musun? Ayıp ya. Senin memleketinin evladı. Okumuş, çabalamış, gelmiş bu memlekette belediye başkanlığı yapıyor ve sen onu filancanın adamı diye yaftalamaya çalışıyorsun. Bizim partimizde adamcılık olmaz. Benim bu dünyada Sayın Savran ile yaptığımız bir tane görüşmem var. O da belediye başkanlığı dönemimde safra kesesinden ameliyat olmuştum. O sırada belimi üşütmüşüm. Ben de uzun zamandır bel fıtığı var. O nedenle doktorumuz Mehmet Savran bey bir görsün dediler. Geldi muayene etti, ilaç verdi, gitti. Benim bu dünya da Savran beyle bir adaya geldiğim tek görüşme budur. Onun dışında belediye başkanlığına seçildiğinde kendisini telefonla aradım. Hayırlı uğurlu olsun, Rabbim muvaffak etsin. Herhangi bir konuda yardımcı olabileceğim bir şey olursa yanınızdayım dedim.

Bu yalanı söylerken hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz. Bir arada doktorlardan ve eczacılardan belediye başkanı olmaz diye de bir açıklaması var. Bazı basın yayın kuruluşlarında da yer almıştı. Eczacılar odası ve tabipler odasının buna bir tepki koyacağını düşünmüştüm. Ama kimseden ses gelmedi" açıklamalarında bulundu.