Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, sabahın ilk ışıkları ile birlikte şehrin en işlek caddelerinde ve kaldırımlarında yapılan kar temizleme çalışmalarını denetledi.

Merkezde ve tüm mahallelerde gece, gündüz demeden fedakârca karla mücadele çalışmalarını sürdüren Nevşehir Belediyesi ekipleri, ana arterler, cadde ve sokaklarda yol temizleme, tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapıyor. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Cevher Dudayev Mahallelerinde kaldırım ve yaya yolu karla mücadele çalışmalarını denetleyen Nevşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Savran, ekiplere kolaylıklar diledi.

“Çalışmaları Yerinde Takip Etti”

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, ana arterler ile birlikte tüm mahallelerde karla mücadele eden Nevşehir Belediyesi ekiplerinin, kar temizliği çalışmalarının yanı sıra buzlanmaya karşı tuzlama ve solüsyon çalışması yaptıklarını söyledi.

Tekrar hoş geldin Beyaz Rahmet... 

Başkan Savran; "Mart ayında yine rahmet tüm güzelliği ile şehrimizi beyazlara bürüdü. Yoğun kar yağışı altında etkisini sürdüren şehrimizde tüm mahallelerimizi adım adım gezerek kar temizlik çalışmalarımıza katılıyoruz. Çok şükür bütün ana yollarımız ulaşıma, trafiğe açık. Böyle bereketi bizlere lütfettiği için Allah’a şükrederken, çalışan fedakâr ekiplerimize de teşekkür ederek Nevşehir’imizde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Cenab-ı Allah mahcup etmesin, bizleri seven, güvenen Nevşehirli tüm hemşehrilerimize layık kılsın” diye konuştu.

Yolların kapanmaması için tüm ekiplerin görev başında olduğunu ifade eden Başkan Savran, “Ekiplerimiz sabah saat 04.30’dan beri sahadalar. Başta ana arterlerimiz olmak üzere tüm yollarımızı açık tutmak için ekiplerimiz yoğun bir çaba gösteriyor. Bu yıl gerçekten son yılların en yoğun kar yağışı ile karşı karşıya kaldık. Kuraklık tehlikesine karşı bu yağışlar çok önemliydi. O yüzden biz bunu bereket olarak görüyoruz. Bizler de yağış ile birlikte vatandaşlarımızın güvenli ulaşımı için tüm ekiplerimizi seferber ettik. Çok sayıda iş makinası ve personelimiz ile birlikte sürekli sahada olacağız. ” dedi.
 

Belediyemiz görevinin başında...

Kar temizleme çalışmalarına katılan Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Yollarımızı açık tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Ekiplerimiz hem karayolu  hemde kaldırımları temizliyor. Ana yolları ve bağlantı yollarımızı açık tutmak için çalışıyoruz. Bu sene gerçekten bereket çok fazla. Mart ayında da kış günlerini aratmayacak yağış var çok şükür. Belediyemiz görevinin başında, karla mücadelemize devam ediyoruz." dedi.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE TAVSİYELER

Araç sürücülerine tavsiyelerde bulunan Başkan Savran, “Toplu ulaşım araçlarımız harıl harıl çalışıyor, vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Mümkün olduğu kadar trafik kurallarına uyalım, fazla sürat yapmayalım. İhtiyaç olmadığı sürece gereksiz yere trafiğe çıkmayalım, ihtiyacımız, işimiz varsa araçlarımızı kullanalım, aksi takdirde toplu ulaşım araçlarını kullanmayı tercih edelim. Herhangi bir sıkıntı olduğundan değil, özel halk otobüslerimiz çalışıyor, yollarımız açık, bütün bunlara rağmen tedbiri elden bırakmamak adına, bu imkânları daha sağlıklı kullanma adına tavsiyelerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Savran, ekiplerin tecrübesiyle, birikimiyle, gayretiyle, fedakârlığıyla Nevşehir’e hizmet etmek için görevlerini yaptıklarını belirterek, tüm ekibe teşekkür etti.