Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Mevlid Kandilinin, şehrimiz, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve tüm İslam aleminin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin, yıl dönümünde bir Mevlid Kandili’ni daha idrak etmenin mutluluk ve huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Mevlid-i Nebi’nin tüm İslam aleminin ve insanlığın huzur ve mutluluğuna vesile olmasını temenni eden Başkan Savran mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Yüce dinimiz İslam’ı bizlere öğreten, adalet, merhamet, hikmet ve muhabbet peygamberi Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın dünyaya teşrifinin yıl dönümünü idrak ederken, O’nu daha iyi tanımaya, anlamaya ve sünneti-i seniyyesini yaşamaya İslam ümmeti olarak en çok ihtiyacımızın olduğu zamanlar yaşamaktayız. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin müstesna hayatıyla bize gösterdiği ve vaaz ettiği iyiliği, güzelliği, doğruluğu, emaneti korumayı, insanı  eşref-i mahlûkat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, öksüz, yetim, yaşlı, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi ve her yönüyle hayırlı bir insan olmayı en önemli vazife olarak görüp, bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz.  Bu vesileyle, çok değerli Nevşehirlilerin Mevlid Kandilini kutluyor, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecenin bütün insanlığın kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını temenni ediyor, şehrimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum”