Çiftçi malları murakabe heyeti asil üyesi olarak Mahmut Çalışkaner, Fahri Kepelek, Hayati Yurdusev, Metin Bozkuş ve Ali İhsan İpek’in seçilmelerine; yedek üye olarak ise Ali Kantürk, Ahmet Yurdusev, Nurettin Civez, Mustafa Alay ve M. Ekrem Özenmiş’in seçilmelerine oy birliğiyle karar verildi. 

Yapılan incelemeler ve değerlendirmeler neticesinde; 1803 ada, 1 nolu parselin şehrimiz imar planında park alanı olarak planlandığı görülmüştür. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda İmar Plan Değişikliği ile 1803 ada, 1 parselin bir kısmının Anaokul Alanı olarak düzenlendiği eksilen park alanının söz konusu bölgede karşılandığı görülmüş olup, bölgede yaşayanların ihtiyacını karşılayacağı ve kamu yatırımının olduğu göz önünde bulundurularak, 1/5000 NİP-38076, 1/1000 UİP-38077 plan işlem numaralı imar plan değişikliğinin 3194 Sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklerine uyulması şartı ile yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Mülkiyeti Belediyeye ait İlimiz Fatih Sultan Mahallesi, K33 D 15D 2 C pafta, 3229 ada, 1 ve 2 nolu parsellerin bulunduğu bölgede imar plan değişikliği yapılıp yapılmaması ile ilgili konunun incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Mülkiyeti Belediyemize ait İlimiz Fatih Sultan Mahallesi, K33 D 15D 2 C pafta, 3229 ada, 1 ve 2 nolu parsellerin imar plan değişikliğinin onaylanmasına müteakip 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/e Maddesi gereğince satış ve takasının yapılmasına, iş ve işlemlerin Belediye Encümenince yürütülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Belediye Meclisinin 04.05.2012 tarih ve 78 sayılı gündem maddesiyle Nevşehir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen Yeni Mahalle Milli İrade Caddesi Nejdet Ersan parkı içinde bulunan 22 ve 23 nolu ahşap büfelerin tahsis işlemlerinin iptal edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Mülkiyeti Nevşehir Belediyesine ait, Sulusaray Cumhuriyet Mah. İçmece Mevkii 207/109 ada / parselde, 5 MW'a kadar güneş panellerinden lisanssız elektrik üretim tesisi kurulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Belediye sınırları içerisinde bulunan karayollarında vatandaşların can ve mal güvenliğini olumsuz etkilemeyecek, düzenli ve güvenli trafik akışının sağlanması amacıyla trafik kural ve ihlallerinin izlenerek tespitlerinin yapılacağı Elektronik Denetleme Sisteminin kurulmasına, kurdurulmasına veya işlettirilmesine; hasılat paylaşımı yoluyla kurdurulması ve işlettirilmesi hâlinde 10 yıla kadar yetkili olmak üzere tüm iş ve işlemlerin Belediye Encümenince yürütülmesine, 2918 sayılı Trafik Kanunu'nun Ek-16. maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslarının 4. Maddesinin 1. fıkrası gereğince yapılacak protokol için Belediye Başkanı Rasim ARI' ya imza yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Söz konusu talepler doğrultusunda İlimiz 2000 Evler Mahallesi, 3143 ada, 1, 2, 4 ve 5

nolu parsellerin öğretmenevi ve sosyal tesis alanı ve 3142 ada 5, 6 ve 7 nolu parsellerin ise Lise Alanı olarak imar plan değişikliği yapılıp yapılması ile ilgili konunun incelenmek üzere İmar Komisyonuna havalesine oy birliğiyle karar verildi.

İlimiz Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 1110 ada, 39, 53 ve 59 nolu parsellerin bulunduğu bölgede Meslek Lisesi olarak imar plan değişikliği yapılması ile ilgili konunun incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü 2019 Yılı Yatırım Programında yer alan “Nevşehir İçmesuyu DY2, DY3, DY4 Depoları İkmali” işi için acilen ihaleye çıkılacağından 1053 sayılı kanun gereği Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü ile Belediye arasında geri ödeme hükümlerini içeren protokolün imzalanmasına, söz konusu protokolün imzalanması için Belediye Başkanı Rasim Arı’ya yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.