Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, 2018 yılında açılan ve o günden yana devam eden soruşturmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Savran, "Bu şehre kim zarar verdiyse, hakkını yediyse sonuna kadar karşısındayım, düşmanıyım" dedi. 

Söz konusu soruşturmanın kimileri tarafından olumlu ya da olumsuz rant elde etmek amacıyla kullanıldığına da dikkat çeken Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, "Bu konu çok önemli bir konu. Ancak çok fazla speküle edildi.

Üzerinden olumlu ya da olumsuz rant devşirilmeye çalışılıyor. Bu tanesi kalkıyor,  ‘Ben Hasan Ünver ile mücadele ettiğim için başıma şunlar geldi’ diyor.

Bir diğeri ‘Mehmet Savran, Hasan Ünver'in adamı’ diyor. Bir diğeri ‘Benim hakkımda açılan bir dava yok’ diyor. Bu şehrin belediye başkanı olarak bu tür gereksiz spekülasyonlardan uzak durmaya çalışıyorum.

Şu yanlış anlaşılmasın bu şehirde yaşayan herkesin bildiğini ben de biliyorum. Bu şehirde yaşayan herkesin hakkını korumakta benim görevim. Yargıya intikal etmiş bir dava var. Ben bunu takip edecek hâkim ya da savcı değilim. Benden evrak, tanıklık istenirse kimseye kin tutmadan, kimseyi ayırt etmeden, adalet neyi gerektiriyorsa söylerim. İlgili kişinin ‘benim hakkımda açılmış bir dava yok’ demesi Danıştay'dan henüz sonucun gelmemesi üzerine olabilir.

2018 yılında bir şikâyet üzerine açılmış bir dava var. Bununla ilgili müfettişler benden önceki dönemde de olduğu gibi benim dönemimde de incelemeye geldiler. İncelemelerini yaptılar ve ilgili mercilere de gerekeni bildirdiler. Bize düşeni yaptık. Bu şehre kim zarar verdiyse, hakkını yediyse sonuna kadar karşısındayım, düşmanıyım. Bu benim en yakınımda, en uzağımda olabilir. Hiç önemli değil. İnsanlarımızın hakkını yiyen. Üzerine düşeni yapmayan. Ya da bir yapıp 10 konuşan kim varsa onları da çıkar açık açık söylerim. Beni eleştiriyorlar. Az konuşuyorsun diyorlar. Vatandaş çalışanı da çalışmayanı da görür. Hırlıyı da hırsızı da görür.

Benim vatandaşlarımızdan bir ricam var. Dedikodu, nifak bir toplumun en büyük düşmanıdır. Bundan uzak duralım. Biliyorsak konuşalım, bilmiyorsak bundan uzak duralım. Öğrenmeye çalışalım. Ben basın mensubu arkadaşlara da söyledim. Belediye başkanı eleştirilmeli, belediye faaliyetleri eleştirilmeli. Ama bu kulaktan duyma şeylerle yapılmamalı. Bir basın mensubu bir şey mi duydu. Her zaman ulaşılabilen bir insanım. Ulaşın sorun bana. İkna olduysan da olmadıysan da yine yap haberini. Birilerini birbirinden uzaklaştıralım, arasını açalım. Birilerine zarar verelim anlayışı ne gazeteciliğe ne de insanlığa yakışmaz. Benim önceliklerimden biri bu şehre huzuru getirmekti. Dedikodu, nifak, sosyal medyadaki çirkinlikler hepsinden uzak kaldım. Bana neredeyse hakaret derecesinde yazanlar oldu onlara bile saygı çerçevesinde cevap verdim. Hakaret edenlere cevap vermedim. Kukla dediler, onun bunun adamı dediler, yuları kimde dediler. Doktordan belediye başkanı olur mu dediler bu ülkede düzgün, dürüst ve işini sahiplenen insanlara ihtiyaç var. Mesleğiniz ne olursa olsun işinizi düzgün ve dürüst yapmanız önemli. Falanca üniversitenin belediye başkanlığı bölümü vardı da biz mi okumadık. Önemli olan iyi niyetli, adaletten şaşmayan, işini sahiplenen bir başkan olmak" ifadelerinde bulundu.