Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak geçtiği heryere hayat verirken, Nevşehir'de üzerinden geçtiği Gülşehir ilçesi için ise durum hiçte böyle değildi. Bu yüzden uzun yıllar 'Kızılırmak akar, Gülşehirli bakar' sözü yörede adeta halk deyimi haline gelmişti.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, Belediye tarafından projelendirilen 24 adet hobi bahçesi ve evi , Bölgenin en büyük Millet Bahçesi çalışması ve Kızılırmak rekreasyon çalışması için geri sayım başladı.

Kızılırmak akar, Gülşehir bakar mı... ?

Kızılırmak Gülşehirli ile buluşmaya hasret. Gülşehir insanıda kızıl ırmağın bereketi nimetlerine kavuşmaya hasret. Irmak kenarının sosyal tesis ve donatılarla yürüyüş yolları ve rengarenk çiçeklerle bezenmiş cıvıl cıvıl bir cennet.... Kızılırmak üzerindeki köprünün de elden geçirilerek yepyeni bir görsellik kazandırıldığı ışıl ışıl yemyeşil bir Gülşehir umut ediyoruz. İşte yıllarca güzel Gülşehir ilçemizin hayallerini süsleyen dev projede Belediye Başkanı Fatih Çiftçi'nin öncülüğünde yürütülen çalışmalarda gerek ilçe gerekse bölge halkını heyecanlandırıyor.

Proje kapsamında Gülşehir Kızılırmak nehri kenarında;

 -Olta balıkçılığı

-Kayık

-Jet motoru

-Gondol

 Ve benzeri araçlar ile sportif faaliyetlerinin ve gezi turlarının yapıldığını.

Yine Proje kapsamsında Kızılırmak nehri kenarlarında;

 -Restoranların

-Kafeteryaların.

-Yürüyüş yolarının

-Piknik alanlarının

 Ve benzeri ticaret ve sosyal tesislerin olduğunu bir düşünün. Düşünmesi bile harika....

İşte Gülşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında hobi bahçesi, Millet Bahçesi ve Kızılırmak rekreasyon çalışması ile Gülşehir ilçesinde Kızılırmak çevresinin cazibe merkezi haline getirilmesi planlanıyor.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde Kızılırmak Rekreasyon Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ve Gülşehir Belediyesinin koordinesinde devam ediyor.

"Hayallere Her Gün Dahada Yaklaşıyoruz..."

Gülşehir ilçesi Kızılırmak Rekreasyon Projesi şantiyesinde hummalı çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çeken Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci; "Kızılırmak Rekreasyon projemiz için DSİ’nin kendi imkanları ve çalışmaları hariç minimum 15 milyon TL bedelli taş tahkimat ihalesi yayınlandı. Kızılırmak Rekreasyon Projemiz her gün adım adım ilerlemeye devam ediyor. Hayallerimiz hayat bulmaya devam ediyor." dedi.

Başkan Çiftçi; "Kızılırmak kenarında yaklaşık 110 dönümlük bir alanda yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi sosyal tesisleri, Yürüyüş yolları, oyun, spor alanları ve peyzaj çalışmalarıyla Gülşehir ilçemiz modern bir tesis kazanmış olacak."