Canlı yayında kendisine yöneltilen sorulara açık yüreklilikle cevaplar veren FİB Haber.Com İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı gazetecilerin üç ayrı meslek kuruluşunda yer almasının bir handikap oluşturmadığına dikkat çekerken, "Gönül isterdi ki tek çatı altında toplanmış olalım. Ama fanteziye gerek yok" dedi.  

Gazeteci Ali Çamur'un radyo programında konuğu olan, basın camiasına ilişkin, Ekim ayına ertelenen yeni sosyal medya düzenlemesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gazeteci - Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Çapacı, "Bence ilimizde ve günümüzde bu çeşitliliğin açıkçası bir handikap oluşturduğunu düşünmüyorum. Zira içerimizde çok farklı düşünce ve anlayışta olan arkadaşlarımız var.  Hepsine saygı duymakla birlikte ortak birliktelik adına maalesef umutlu değilim. 

Hala Kurduğum cümleleri de seçerek konuşmak istiyorum ki, yanlışta anlaşılmak istemem. Gönül tabiî ki arzu eder ki, tek bir çatı altında meslek üyeleri hep bir arada olsun. Birlikte hareket edilsin. Ama çok üzülerek söylemem gerekiyor ki bu ortamda bundan bahsetmemiz fazlaca fantezi olur. İnşallah ilerleyen yıllarda yeni nesil bu yanlışlığa son verirler ve yepyeni çok daha güzel bir çalışma ortamı oluştururlar. Rabbim herkesin işini gücünü rast getirsin. 

“Sosyal Medya ve İnternet Gazeteciliği Yasası” medyada yeni dönem başlayacak. İnternet medyasında ve sosyal medyada yalan haber, tehdit, hakaret, şantaj, iftira, karalama bilgileri paylaşanlara ağır cezalar geliyor. 

Aslında 15 yıl önce çıkarılması gereken yasa, nihayet ekim ayında Meclis’e getiriliyor. Bu yasa ile merdiven altı internet haber siteleri ya kurumsal olacak ya da yayın yapamayacak. Yalan haber, tehdit, hakaret, şantaj, karalama haber ve bilgileri yapma dönemi sona eriyor. Artık sosyal medya gazeteciliği (!) dönemi sona eriyor. İnternet medyalarından ‘İddia ediliyor’ kelimesinin arkasına sığınarak iftira ve karalama yapılamayacak.  

Bence bu uygulama harbi çok gerekliydi. Hala eksiklikleri oltada zamanla bir düzene gireceğine inanıyorum. Bu şekilde pek çok mağduriyetlerinde önüne geçilecek. Dedikodu iftira karalama hakaret tarzından kişisel hakları rencide edecek mağduriyetler artık son bulacak. 

Hayat çok kısa ve hakikatler var. Saygı, sevgi ve vefa içerisinde mesleğimizi sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Gazetecilik özellikle yerelde oldukça zor ve çok kutsal bir meslek. Dolayısıyla önemli sorumluluklar istiyor. Bu iş bir sevda işi. Bu şehrin sorumluluğunu omuzlarında hisseden, ilkeli, dürüst gazetecilik yapanların Allah yardımcıları olsun" dedi.