Çat Belediyesi tarafından hazırlanan hibe projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunularak, yol süpürme ve temizlik aracı hibe edilmesi çalışmalar neticesin de onaylanmıştı. Onaylanan yeni yol temizleme aracı yılın son gününde Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk'e teslim edildi.

Çat beldesinin temizliği konusunda hassas olduklarını belirten Belediye Başkanı Ertürk, "Belediye olarak öncelikli görevlerimizden birisi de beldemize çevre temizliğidir. Göreve geldiğimiz günden beri, temiz bir çevreye sahip Çat için çalışıyoruz." dedi.

Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk yaptığı açıklamasında; "Yol Süpürme Aracımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteği ile alınarak, kasabamız vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.  Aracımızın alınmasındaki desteklerinden dolayı; Öncelikle, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat KURUM'a,  Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın Fatma VARANK'a, Milletvekillerimiz Sayın Mustafa AÇIKGÖZ ve  Sayın Yücel MENEKŞE'ye Aracımızın resim giydirme çalışmalarında emeğini esirgemeyen Serkan Taşdirek kardeşimize,
Şahsım ve vatandaşlarımız adına çok teşekkür eder saygılar sunarım.  Kasabamıza Hayırlı Ve Uğurlu Olsun. Pırıl Pırıl Bir Çat İçin Durmak Yok Çalışmaya Devam." dedi.