Cumhuriyet’imizin İlanının 98. Yıldönümü Hacıbektaş’ta coşkuyla kutlandı.

Hacıbektaş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hacıbektaş Kaymalığında, Kaymakam İbrahim Engin Şenay’ın Tebrikatı kabulü ile başladı.

Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanındaki resmi tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’un törene katılanların bayramlarını kutlamalarının ardından, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, ”Cumhuriyet halkın hür iradesine dayanır, her türlü vesayetin üstüne milletin egemenliğini koyar. Cumhuriyet çoğulcu, kapsayıcı, kuşatıcı ve katılımcıdır. Cumhuriyet din dil ırk düşünce ayırt etmez. Cumhuriyet’te sen ben şu kavgası olmaz. Cumhuriyet eski yeni bilmez. Gelenekte ondadır modern olanda. Cumhuriyet bir tek şey bilir; Hürriyet.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve Halk Eğitim Merkezi Semah Ekibi Gösterisinin ardından Hacı Bektaş Veli Futbol Turnuvasında ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Resim, Kompozisyon ve Şiir  yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cumhuriyet Meydanındaki program Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Derneğinin müzik dinletisi ile son buldu.

Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalara,  Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Hacıbektaş Cumhuriyet Savcısı İlhami Çelik, Hacıbektaş Hakimi Mert Yayla, Hacıbektaş İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Yalçın Ayrancıoğlu, Hacıbektaş İlçe Jandarma Komutanı Volkan Şentürk, protokol yetkilileri, resmi kurum amirleri, ilçemiz okulları öğrencileri, ve vatandaşlar katıldı.