Türk milletinin direniş ve yeniden diriliş destanı 15 Temmuz’un 5. yıl dönümünde Derinkuyulular, Hakkı Atamulu Kültür Parkı'nda tek vücut oldu.

Derinkuyu Kaymakamlığı koordinesinde, Derinkuyu Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında etkinlik gerçekleştirildi. 

Derinkuyu merkez Hakkı Atamulu Kültür Parkı'nda Saat 20.30 da başlayan Anma Programı Saygı Duruşu, İstiklal Marşının Okunması ve Kuran Tilaveti Sonrası Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz ve Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'un Günün Anlam ve Önemine Binaen yaptığı konuşma ile Proğram devam etti.

Belediye Başkanı Bülent Aksoy, yaptığı konuşmasında "Birlik ve beraberlik" mesajı verdi. Başkan Aksoy; "Vatan milletin, zafer milletin, irade milletin. O karanlık geceyi aydınlığa çeviren milyonlarca kahramanımıza minnettarız." dedi.

Programa; Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz ve Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Derinkuyu Cumhuriyet Başsavcısı Ümit İşbecer,  Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Derinkuyu'dan daire müdürleri, Belediye birim müdürleri, Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ile Şehit Aileleri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Proğrama katılan vatandaşlar alana ellerinde Türk bayraklarıyla geldi.

Geniş katılımlı anma etkinlikleri, Derinkuyu Kaymakamlığı ve Derinkuyu Belediyesi’nin ev sahipliğinde protokolün ve Derinkuyuluların coşkulu katılımıyla gecenin geç saatlerine kadar sürdü.