Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, yazar Oğuz Özdem'in "Anne N'olur Artık Ağlama" isimli öykü kitabını yayınladı.

Yazar Özdem, yazdığı kitabın yayınlanmasının ardından ilk ziyaretini Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'a gerçekleştirerek, kendisine kitabını hediye etti. 

Çocuklara dağıtılmak üzere bir kültür hizmeti olarak yayınlanan kitap nedeniyle yazar Oğuz Özdem, yazar Osman Aytekin ve eğitimci Kenan Pehlivan, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'u makamında ziyaret ettiler.

Yazar Oğuz Özdem, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'a kültür hizmetine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Aksoy'da, Derinkuyu Belediyesi olarak eğitimin, öğretimin, kültürün ve sanatın her zaman yanındayız sözleriyle kitabının da hayırlı olması dileğinde bulundu.  

Kitapta 13 yaşında  Despina isimli bir kızın Nevşehir'den Selanik'e uzanan acılarla dolu yaşamını anlatıyor.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Oğuz Özdem'in kaleme aldığı eserin önsözünde çocuklar ve annelere hitap ederek, "Nevşehirli bir yazar kardeşimiz olan Oğuz Özdem'in Mübadele esnasında Despina adında bir kızın gözüyle yaşananları kaleme aldığı bu güzel eseri sizlerle paylaşmak istedim." dedi.

Yazar Oğuz Özdem'de, 2005 yılında bir araştırma yapmak için Yunanistan'a gittiğinde Selanik yakınlarında Napoli'de bir aile ile tanışır. Nevşehir'den Yunanistan'a gelen ailenin anlattıkları ortaya bu dramatik kitabı çıkarır.