Sosyal medyada Derinkuyu'da sokak köpeklerinin belediye çalışanları tarafından zehirlendiği yönündeki iddiaların ardından Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy yazılı açıklama yaptı ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, şunları kaydetti: "İlçemiz Namık Kemal Mahellesi’nde 02.10.2022 pazar günü sokak hayvanları zehirlenmesi vakaları gerçekleşmiştir. Yaşanan zehirlenme vakaları sebebiyle belediyemiz ve personellerimiz hakkında hayvansever vatandaş tarafından Derinkuyu İlçe Emniyet Amirliği’ne suç duyurusu yapılmış ve personelimiz olayla ilgili ifadesini vermiştir.

Bahse konu edilen suç iddiasında gerekçesi belediyemiz taşıtının Namık Kemal Mahallesi Etembağ Sokaktaki belediye araç garajı gitmesini ithafen yapılan suçlamadır.

Yaşanan üzüntü verici zehirlenme vakaların belediyemiz ve personellerimizin hiç bir bağı olmayıp adli makamlarca başlatılanan soruşmaya ek olarak belediyemiz olarak incelemelerimiz başlatılmıştır." dedi.

"ZEHİRLEMİYORUZ BESLİYORUZ..."

Başkan Aksoy: "Derinkuyu Belediyesi olarak, gücümüz yettiğince, kurduğumuz bağlantılarla sokak hayvanlarının mama ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Tedavi gerektiren sokak hayvanlarını tedavi ettirerek, Nevşehir'deki hayvan kasabasına, kısırlaştırma ve benzeri operasyonlar için gönderiyoruz. Sokak hayvanları konusundaki hassasiyetimiz ve yaptıklarımızın göz önünde bulundurulması gerekirken, böylesine elim bir olayda belediyemizin suçlanması 'talihsiz ve üzüntü verici' olmuştur" dedi.

Bu olayın takipçisi olunacağını, ihmal ve kusuru olanlar hakkında gerekli soruşturmalar yapılarak idari ve hukuki işlem başlatılacağını ve aynı zamanda da asılsız iddialar ile kamuoyunu yanlış bilgilendirenler hakkında da yasal işlemlerin başlatılacağını buradan ifade etmek istiyoruz. Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur."