Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında işletmeler, kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfekte çalışmalarını sürdüren Derinkuyu Belediyesi bu çalışmalarını vatandaşların yoğun bulunduğu cadde ve sokaklara da taşıdı.

Derinkuyu Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, dünya üzerinde bir tehdit olan korona virüse karşı başlattığı temizlik ve dezenfekte çalışmaları kapsamında ilçenin en hareketli caddesi olan ve insanların yoğun olarak kullandığı Belediye Caddesi ile ilçe Meydanını deterjanlı suyla yıkayıp ilaçladılar.

Derinkuyu Belediyesi korona virüs tedbirleri kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, ilçe meydanındaki cadde ve kaldırımları köpüklü ve tazyikli suyla yıkayarak dezenfekte ediyor.  Belediye temizlik personellerinin ilçeyi sabunlu suyla temizlemesi ise sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Dünya genelinde yaşanan pandemiden dolayı, son günlerde bulaşma hızına bağlı olarak artan vaka sayıları nedeniyle Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy’un talimatları ile belediye ekipleri tarafından işletme ve meydan dezenfekte işlemleri yapılmaya devam etmektedir. 

Yapılan çalışmalar ile virüsün yüzeylerden kaynaklanan bulaşma riksine karşı en aza indirilmesi hedeflenmiştir.

Dezenfekte çalışmalarının belirli aralıklarla ve düzenli bir şekilde devam edeceğini belirten Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Vatandaşları  "Maske, Hijyen ve Sosyal Mesafe", kurallarına uyulması konusunda uyardı.