Dünyayı etkisi altına yeni tip koronavirüs için Derinkuyu Belediyesi, çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Bu kapsamda ilçedeki tüm kamu binaları, cadde ve sokaklar, okul ve camiler rutin olarak dezenfekte ediliyor. 

Belediye Tedbirini Aldı Denetimler Başladı...

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimler, Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz' ın katılımı ile İlçe merkezinde gerçekleştirildi.

Derinkuyu ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen denetimlere ; Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, İlçe Emniyet Amiri Murat Karadeveli, İlçe Jandarma Komutanı Hanifi Ok, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Sarı, Yazı İşleri Müdür V. Yusuf Özgümüş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Şahin, kolluk kuvvetleri , sağlık personelleri , zabıta personelleri ve denetim komisyonu üyeleri katıldılar.

Pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, berber/kuaför/güzellik merkezleri,  internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, cadde, sokaklar gibi yaşam alanlarını kapsayacak şekilde planlanarak uygulanan denetimlerde; işletme sahipleri ve vatandaşlara bilgiler verildi.

Yapılan denetimlerde vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları gerektiği hatırlatılırken virüsün hep birlikte duyarlılık gösterilerek yenilebileceği vurgusu da yapıldı.

Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Maske, mesafe ve temizlik kurallarına herkesin uyması gerektiğini vurgulayarak “Kurallara ne kadar uyar ve ciddiyetle uygularsak, bu salgından o kadar erken kurtuluruz. Bu konuda toplumumuzun daha duyarlı olması ve konulan kurallara titizlikle uymaları hepimiz için büyük önem taşıyor. Bu anlamda İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızdan dileğimiz, bu kurallara uymaları ve uymayanları da uyarmalarıdır. Koronavirüs’ü alacağımız tedbirler ile hep birlikte yeneceğiz." dedi.

*Maske

*Mesafe

*Temizlik