Derinkuyu Belediyesi Tarafından İlçede Ücretsiz İnternet Hizmeti Kurulumu Tamamlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bilgiye erişiminin temel bir hak olduğu anlayışından yola çıkılarak, ilçede ücretsiz kablosuz internet istasyonlarının kurulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada;

Uygulama ile Nevşehir'de bir ilke imza atılırken, Derinkuyu ilçesi;
*Hakkı Atamulu Kültür Parkı
*Cumhuriyet Meydanı 
*Şehit Mustafa Demir Caddesi

Sosyal belediyecilik alanında ihtiyaç duyulan hizmetleri Derinkuyulu vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Bülent Aksoy, yeni uygulama hakkında yaptığı açıklamada, “Çağımızın en önemli iletişim platformu olan internet hizmetinden tüm vatandaşlarımızın ücretsiz faydalanmasını istedik. İlk uygulamayı Hakkı Atamulu Kültür Parkı, Cumhuriyet Meydanı ve Şehit Mustafa Demir Caddesi'nde gerçekleştirdik. Proje amacına uygun bir şekilde kullanılırsa kapsamını genişletmeyi ve diğer parklarda da aynı uygulamayı yapmayı düşünüyoruz. Bizler, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak her türlü hizmeti yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Aksoy; "Yoğun olarak kullanılan lokasyonlarda belirlediğimiz noktalara kurulan ücretsiz internet hizmetimiz siz değerli hemşerilerimize iyi günlerde kullanması dileği ile hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ücretsiz Wi-Fi hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların ad soyadını ve GSM numaralarını girerek sisteme kaydolmaları ve sonrasında cep telefonlarına gönderilen şifreyi kullanarak kimlik doğrulama işlemini yapmaları gerekiyor. Bu işlemin ardından Derinkuyu Belediyesi tarafından verilen ücretsiz internet hizmetinden kesintisiz bir şekilde faydalanılabiliyor.