Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde içme suyu hattı sil baştan yenileniyor. Derinkuyu Belediyesi tarafından yürütülen tarihi alt yapı projesinde tüm çalışmalar için start verilmeden önce, en son bugün İçme suyundaki arıza nedeniyle yolda çökme meydana geldi. Tüm bu gelimeler Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'un bu konudaki haklılığını ve çalışmalarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermiş oldu.

Derinkuyu'da alt yapı sil baştan yenilenecek...

Derinkuyu Belediyesi tarafından hazırlanan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte ilçe asbestli borulardan da kurtulacak.

Konu hakkında Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy yaptığı açıklamasında; "İlçemiz Çarşı merkezinde oluşan arızada Yeraltı Şehrinin bulunması ve içme suyunun Yeraltı Şehrinin kullanılmayan kısımlarına akmasından dolayı fark edilemeyerek zamanla akan içme suyunun yolun çökmesine neden olmuştur.

32 Milyon TL’ye yenilenecek olan içme suyu boru hattının;

Asbestli; Kanserojen madde içeren ve insan sağlığını tehdit etmesi

Merkezde oluşan arızalarda Yeraltı Şehrinin kullanılmayan bölümlerine akarak su ısrafını

İlçemizin tarihi olan Dünyanın en büyük Yeraltı Şehrinin zarar görmesi

İçme suyu boru hattının çok eski olması ve çok arıza yapması nedeniyle yapılan yolların kısa zamanda bozulması.

Sorunlarının önüne geçilecek ve vatandaşımızın hak ettiği hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Niyet hayr akıbet hayır. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.