Derinkuyu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "Belediyemiz tarafından yürütülen tarihi alt yapı projesinde yaklaşık maliyeti 32 Milyon TL değerinde olan Dev Yatırım 10.02.2020 Tarihinde İhalesi Yapılacaktır.

İçme suyu inşaatı ile, su kuyusundan çıkan suyun daha sağlıklı tüketilebilmesi için temiz su arıtma tesisi ve su deposu yapım işi için Kamu İhale Kurumu tarafından 10.02.2020 Çarşamba günü yapım işi ihale edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Derinkuyu Belediyesi tarafından hazırlanan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte ilçe asbestli borulardan da kurtulacak.

Derinkuyu'da alt yapı sil baştan yenilenecek...

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; "Eskimiş Su hattının sürekli patlayarak yapılı olan üst yapıya, ilçe merkezimizde bulanan turistlik Yeraltı Şehrimize, Belediyemizin hizmet için kullanılacak parası ile zamanını ve en önemliside insan sağlığına zararından dolayı asbestli içime suyu hattını, belediye tarihinin en büyük ihalesi olacak yaklaşık maliyeti 32 milyon ₺ tutarındaki ihalemiz ile değiştiriyoruz. Bu proje sonucunda 50 yıl ekonomik ömrü olacak içmesuyu inşaatının ilçemiz halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.


32 Milyon TL’ye yenilenecek olan içme suyu boru hattının;

➽ Asbestli; Kanserojen madde içeren ve insan sağlığını tehdit etmesi

➽ Merkezde oluşan arızalarda Yeraltı Şehrinin kullanılmayan bölümlerine akarak su ısrafını

➽ İlçemizin tarihi olan Dünyanın en büyük Yeraltı Şehrinin zarar görmesi

➽ İçme suyu boru hattının çok eski olması ve çok arıza yapması nedeniyle yapılan yolların kısa zamanda bozulması.

Sorunlarının önüne geçilecek ve vatandaşımızın hak ettiği hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Niyet hayr akıbet hayır. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.