Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde görüntü kirliliğine neden olan ve daha kaliteli, kesintisiz bir hizmet sunulması amacıyla elektrik şebekelerinin yer altına alınması çalışmaları başladı.

İlçenin estetik yapısının değişmesi ve görüntü kirliliğinin ortadan kalkması noktasında önemli çalışmalar yürüten Derinkuyu Belediyesi bu kapsamda İnönü Caddesi üzerinde, Enerji Nakil Hatlarının Yer Altına Alınması, güçlendirilmesi ve Led Dekoratif Aydınlatma Direkleri Yapım İşi çalışmaları yürütülüyor.

Aksoy: "İlçemize Değer Katmaya Devam Ediyoruz"

Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, "İlçemizde yoğun olarak kullanılan İnönü Caddesinin yetersiz kalan ışıklandırması nedeniyle Medaş ve Derinkuyu Belediyesi tarafından ortak yapılan çalışmamız devam ediyor. Ayrıca yeraltına alınacak olan enerji nakil hatları sayesinde abonelere eskisinden daha kaliteli, kesintisiz ve güvenli elektrik enerjisi sağlanabilecek. Görüntü kirliği zaman zaman da tehlike arz eden elektrik hatları, modern bir ilçeye yakışır şekilde olacak. Yapılan çalışma ile ayrıca elektrik kaynaklı oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmiş olacak. Çalışmalar çerçevesinde vatandaşlarımızın gösterdikleri hassasiyet ve anlayış için teşekkür ediyorum" dedi.