15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla 15 Temmuz şehitlerimiz için Derinkuyu ilçesi Esentepe’de 251 adet fidan dikildi. 

Derinkuyu Belediyesi hatıra ormanında gerçekleştirilen programda, 251 çam fidanları toprakla buluşturuldu.

Proğrama katılan Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy yaptığı açıklamasında; “1915’te ecdadımız nasıl ‘Çanakkale Geçilmez’ dediyse 15 Temmuz destanının yazıldığı o karanlık gecenin sabahında da milletimiz birlik ve beraberliğiyle, cesaretiyle, azim ve kararlılığıyla hain darbe girişimine karşı duruşuyla ‘Milli irade geçilmez, Türkiye geçilmez mesajını bir kez daha net bir şekilde vermiştir” dedi.

251 fidan! Her fidan bir can...

Başkan Aksoy, “Herkesin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 gecesi karanlık bir gece, bu gecede ülkemize yöneltilen büyük bir tehdit olmuş. Bu tehdidi Türk milleti bertaraf etmiştir. O gece de FETÖ’ye karşı mücadele içinde olan Türk milletinden aralarından 183Ü sivil olmak kaydıyla toplam 251 şehit bu vatan için şehit olmuştur. Bunun yanında 2194 de gazimiz oldu. İşte o gece gerek sivil, gerekse de asker, polis toplamda 251 şehit sayısı kadar bugün burada ağaç diktik. Temel hedefimiz gelecek neslimize ortak bir bilinç yerleştirmek. 15 Temmuz ruhunu yerleştirmek. Bu amaçla 251 şehidimizin adına 251 ağaç dikerek, ortak bilinci hem bu dönemde hem de gelecek kuşaklarımıza aktarmak gayreti içinde olacağız” dedi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy İlçe Başkanımız Hakan Demir ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla 15 Temmuz’da şehit olan canlarımız için ilçemiz Esentepe’de 251 adet fidan diktik.

Düzenlenen programa Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Demir ve kurum amirleri katıldı.