Şehir estetiği uygulamaları ile ilçenin çehresine görsel dokunuşlar yapan Derinkuyu Belediyesi, aynı zamanda sürdürülebilir çevre politikası kapsamında kaynakların doğru kullanımı sağlamak amacıyla enerji tasarrufu gerçekleşmesine öncülük eden önemli çalışmalar yapıyor.

Bu kapsamda Derinkuyu Belediyesi tarafından mevcut elektrik direkleri yerine uygulanmak istenen dekoratif aydınlatma direği Belediye Hizmet Binası önüne deneme amaçlı 1 adet olarak montajı  gerçekleştirildi. 

Dekoratif Aydınlatma Direği Montajı Yapıldı...

Dekoratif aydınlatma lambalarının takılması ile Derinkuyu caddelerinin farklı bir görünüme kavuşacağını belirten Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, “Derinkuyu’muzda yapacağımız bu çalışma ile hem dekoratif aydınlatma sağlanarak caddede görsel zenginlik elde edilirken, montajı yapılan aydınlatma armatürlerinin enerji tasarrufu sağlayan özelliğe sahip olması nedeniyle ihtiyaç dışı tüketimin önüne geçmiş olacağız. Günümüzde enerji kullanımının son derece yüksek olması nedeniyle gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına enerji kaynaklarında tasarrufa sürdürülebilir çevre politikamız kapsamında büyük önem veriyoruz” dedi. Başkan Aksoy, Derinkuyu genelinde aydınlatma çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Dekoratif Aydınlatma Direkleri İlçemizin; Atatürk Caddesi, Şehit Ali Güven Caddesi, İnönü Caddelerine uygulanması planlanıyor.

Dekoratif Aydınlatma Direkleri İlçemize çok yakıştı...