AK Parti Genel MKYK üyesi Nevşehirli hemşehrimiz, Emre ÇALIŞKAN yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2022'ye yeni ümit ve beklentilerle girildiğini belirterek, yeni yılın Türk milleti ve bütün insanlık için barış, huzur, refah ve istikrar getirmesini diledi.
Milletimiz, zorluklarla ve sorunlarla kuşatılmış 2021 yılında da varlık ve birlik mücadelesini, inanmışlıkla ve yüksek bir iradeyle gerçekleştirmiştir. Milli bekamıza ve ekonomimize yönelik saldırı ve suikastları, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde; azimle, sabırla, akılla, cesaretle ve milli dayanışmayla engellemiştir.  Türkiye'nin zaafını kollayan, rehavetini gözleyen iç ve dış odaklar 2021 yılında da boş durmamışlar, faaliyetlerinden vazgeçmemişlerdir. Nitekim siyasal kriz çıkarmak, kutuplaşmayı tırmandırmak, gönül ve vicdan köprülerini tahrip etmek için devreye girenlerin karanlık teşebbüs ve tezvirlerinde kaygı verici artışlar yaşansa bile, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hepsini bertaraf ettik ve ekonomik olarak ülkemizi boyun eğdirmeye çalışanlara gerekli hamleleri yaparak, tüm saldırıları geri püskürttük. Allah'ın izniyle ülkemiz 2022 yılında da Türkiye, ekonomisini ihracat odaklı, üreterek büyümesini sürdürecek ve gerek piyasalar gerekse vatandaşımız daha rahat ve ferah bir yıl geçirecekler. Bugün bölgesinde lider, dünyada saygın bir ülke olan, dünyanın en büyük 17 ekonomisi arasında yer alan Türkiye, inanıyorum ki 2022 yılında da bu yükselişini sürdürecek, 2023 hedeflerine doğru, kararlı ve emin adımlarla ilerleyecek, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alacaktır. Türkiye sadece kendi coğrafyasında değil, tüm dünyada İnsanlığın ortak mutluluğunu temin etmek gayesiyle yürüttüğü insani, vicdani ve ahlaki gayretleri 2022 yılında da aynı inanç ve ümitle devam ettirecek ve Türkiye mazlumların umudu ve barışın simgesi olmaya kararlılıkla devam edecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir çok sevdiğimizi kaybetmemize neden olan koronavirüs salgını devam ederken, delta ve omicron varyantlarıyla, yeni bir dalga endişesi yaşadığımız salgında, başta; Nevşehirim olmak üzere milletimizin her bir ferdinden, yılbaşı gecesi de dahil olmak üzere, hergün ve hayatlarının her anında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak ve sevdiklerimizi korumak için covid19 aşılarımızı yaptırarak, ülkemizin salgının üstesinden bir an önce gelme mücadelesine destek vermelerini rica ediyor, bu düşüncelerle salgın, deprem, orman yangınları ve sel felaketleri başta olmak üzere, geride bıraktığımız dönemde dar-ı bekaya uğurladığımız kardeşlerimizi; vatanımızın bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. Yeni yılın başta Nevşehirimize, ülkemize, bölgemize ve dünyamıza güven, huzur, mutluluk, sağlık ve refah getirmesini temenni ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.