Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası ETKİNLİK-SEN Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, beraberindeki Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kaya, İç Anadolu Bölge Başkanı Adnan Topuz, Etkinlik-Sen Nevşehir İl Başkanı Ersin Türk, Başkan Yardımcıları Leyla Yılmaz ve İbrahim Uysal ile Nevşehir’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Şehrimizde faaliyet gösteren Etkinlik ve Hizmet Sektörü Paydaşları, Organizasyon Firmaları, Prodüksiyon Firmaları, Ajanslar, Mekan İşletmecileri, Düğün Salonları, Müzik ve Yapım Şirketleri, Catering Firmaları temsilcileriyle Kristal Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen Yemekli Bir Organizasyonda bir araya gelen başkan Özandaç, Nevşehir’deki sektör temsilcilerinin problem, beklenti ve önerilerini dinledi. 

Pandemi döneminde yaşanılan sıkıntıları kısa sürede beraberce aşacaklarını umduğunu ifade eden Özandaç, Şimdiye kadar Etkinlik Sektörünü Yurt Çapında Temsil edebilecek bir oluşumun varlığından söz etmek mümkün değildi, Sendikamız Yapılanmasını hızla tamamlıyor ve 500’e yakın bir işletme ile ülkemizin 81 ilinde birleşip büyüyoruz. “Asıl Önemli olan şey, Ülkemiz Turizminin Can Damarlarından birisi olan Nevşehir’deki sektör paydaşlarımızın Aynı Lokmayı Paylaştıklarının bilinciyle bir ve beraber olabilmesidir.” dedi.  

1 Haziran 2021 Genelgesi ile Sektörün Nefes almaya başladığını belirten Başkan Özandaç, 1 Temmuz itibarıyla kaldırılan Kına, Sünnet ve Nişan Organizasyonları yasakları ile normalleşen işlerimize ve hayatımıza hızla döneceğimizi umut ediyoruz. Pazar Günlerindeki sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamen kalkması, aynı zamanda da 21:00 de başlayan müzik yasaklarının da saat 24:00’e uzaması ile rahat bir nefes almaya başladık. Çok zor bir dönem atlattık ve en büyük fedakarlığı hizmet ve etkinlik sektörü temsilcileri olarak bizler yaptık. Misafirlerimizin Sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli dedik ve sabrettik. Bu sezonu da kaçırma lüksümüz yok, dedi.  

Etkinlik Sektörü ’nün desteği olmadan Turizm’de beklenen hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını belirtmek istiyoruz diyerek sözlerine devam eden ÖZANDAÇ, Fakat, Tüm Ülkede olduğu gibi, Nevşehir’de de Cadde Sokak ve yetkisiz mekanlarda yapılan Düğün Kına Nişan gibi etkinliklerin derhal durdurulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz, dedi. Esnafımız ve işletmelerimiz 15 ayı bulan bir beklemenin ardından, adeta hayatta kalma mücadelesi verirken, bir de kaçak ve haksız rekabete girişen işletme ve mekanlarla mücadele etmemesi gerektiğini belirtti. Önemli bir Turizm Merkezi olan Kapadokya’da Çevresel Duyarlılık, Görüntü ve Ses Kirliliği çok önemli. Aynı zamanda misafir memnuniyeti ’de çok kritik bir unsur, bu hususlarda Pandemi Döneminin bitmek üzere olduğu bu günlerde, yetkililerin tedbir almaları için müracaatlarımızı yaptık, onlar da gerekeni mutlaka yapacaklardır, dedi. 

Çok kısa sürede 81 il’de olduğu gibi Nevşehir’de de yapılanmasını tamamlayacak Etkinlik-Sen’e İşletmelerden ve İşletme Sahiplerinden destek isteyen Özandaç, Pandemi’de biz sizlerin yanında durduk, zor günlerde sizlerin sıkıntısını biz dile getirdik, söz verdiğimiz gibi işlerimize kavuştuk ve şimdi beraberce sektörümüzü daha ileriye taşıma zamanı geldi. İşlerimize kavuştuğumuz bu günlerde de yine sizlerin yanında olmaya devam ediyoruz. Bu uğurda bir ve beraber olalım, siz de Etkinlik-Sen’li olun, eğitimlerimizden, avantajlarımızdan ve bir çatı altında beraber olmanın faydalarından istifade edin, dedi.  

Toplantıya ev sahipliği yapan Kristal Toplantı ve Düğün Salonları Sahibi ve Etkinlik-Sen Nevşehir İl Başkanı Sn.Ersin TÜRK ise, yaptığı konuşmada Etkinlik Sektörünü şehrimizde temsil etmekten dolayı mutlu ve gururlu olduklarını, ilk defa bu kadar sektör temsilcisinin Etkinlik-Sen Çatısı altında bir araya geldiğini, problemlerimizi, beklentilerimizi ve önerilerimizi paylaşma fırsatı bulmaktan dolayı sevinçli ve heyecanlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum, dedi. Projelerimizi hayata geçirdiğimizde çok başarılı işlere imza atacağız, aramızda olmak isteyen ve görev almak isteyen her işletme sahibine kapımız açık, gelin bizimle olun, haklı ve doğru’nun yanında barışık ve beraberce sektörümüzü huzurlu, karlı ve sürdürülebilir bir hale getirelim dedi.