Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Nevşehir'in Göreme Belediyesi Personel LTD ŞTİ arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı. 

GÖREME BELEDİYESİNDEN REKOR ZAM

Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığının yetkili olduğu Göreme Belediyesi Personel LTD ŞTİ'de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesi 3 yıllık olup birinci yıl için ücretlere ve sosyal haklara ortalama yüzde 80 oranında artış yapıldı. İkinci ve üçüncü yıllar ücret artışı için yıllık TÜFE oranında anlaşıldı.

Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığından yapılan açıklamada; "Sözleşmemizde emeği geçen başta Göreme Belediye Başkanımız Ömer Eren'e ve belediye yetkililerine teşekkür ederiz. Toplu iş sözleşmemizin üyelerimize, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada; “Ülkemizin içerisinde bulunduğu şartları göz önünde bulundurarak işçi kardeşlerimizi mutlu edecek yüksek bir oranla Toplu İş Sözleşmesine imza attık. Ekonomik şartların getirdiği zorlukları biliyoruz. Anlaşmamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Cümlelerine yer verdi.