Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, Belediyenin çalışmalarına ilişkin önemli bir bilgilendirmede bulundu.  

Çiftçi, "Aydınlatmak ya da bilgi vermek adına yazıyorum. 2019 yılı Cumhur ittifakı ortağımız MHP Gülşehir Belediye Başkan adayı kardeşim Şengezer Kürk Millet Bahçesi ve Kızılırmak Rekreasyon projemizi olumlu anlamda eleştirmiş ancak memleketin fabrikaya ihtiyacı var demiş. Bu konuda yapılan çalışmaları bilgi vermek adına özetlemek isterim.  

Öncelikle iki buçuk yıl gibi bir süreç pandemi ile geçti ne biz ne yatırımcı önünü göremedi ancak boş durmadık Şöyle ki : 

- Başta 200 devamında 600 kişiye çıkacak istihdam için cips fabrikası kurulması için hala özel bir firma ile yer için görüşmelerimiz ve yer tahsis çalışmalarımız devam ediyor.  

- Karacaşar Tuzköy arasında bir iş adamımız yer aldı yaklaşık 4-5 fabrikasını burda toplayacak imar çalışmaları devam ediyor . 

-En az 700 kişinin çalışacağı tekstil fabrikası için görüşmeye başladık yer konusunda alternatifleri sunduk firmadan haber bekliyoruz.  

-En son tıbbi aromatik bitkilerle alakalı bir fabrika için görüşme yaptık . Yer konusunda alternatifler değerlendiriliyor. 

-Şu an iki adette otel projesi devam etmektedir.  

Kısaca yer konusunda sıkıntımız var arkadaşlar . Belediye olarak sınırlı yerimiz var. Özel mülkiyetler ise afaki(fahiş) rakamlar istiyor.  

Belediye olarak istihdama katkımız ; 

1-Taş ocağı 25 kişi , 

2-Yolları ihale ile değil kendi imkanlarımızla yapmak yaklaşık 40 kişi , 

3-Fizik tedavi merkezi 10 kişi , 

4-Otoparkların ücretli hale gelmesi 4 kişi, 

5-Açıksarayın belediyeye tahsisi 4 kişi (başlanmadı başlayacak) 

6-Alt yapı spor okulu 2 kişi il etapta , 

7-Bakanlıklar ya da ajanslarda ki mevcut projelerimiz sebze kurutma , kadın tekstil iş kıyafeti üretim, kadın Koop. ile ortak projeler (son iki projemiz Gülşehir Kaymakamlığı ile ortaktır) 

Saygılarımızla Gülşehirli hemşehrilerimize duyurulur" ifadelerinde bulundu.