Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak geçtiği heryere hayat verirken, Nevşehir'de üzerinden geçtiği Gülşehir ilçesi için ise durum hiçte böyle değildi. Bu yüzden uzun yıllar 'Kızılırmak akar, Gülşehirli bakar' sözü yörede adeta halk deyimi haline gelmişti.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, Belediye tarafından projelendirilen 24 adet hobi bahçesi ve evi , Bölgenin en büyük Millet Bahçesi çalışması ve Kızılırmak rekreasyon çalışması için geri sayım başladı.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde Kızılırmak Rekreasyon Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ve Gülşehir Belediyesinin koordinesinde tüm hızıyla devam ediyor.

Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci; "Kızılırmak rekreasyon projemiz dahilinde DSİ nin yaptığı yaklaşık 20 Milyon TL bedelli taş tahkimat ihalesi sonuçlandı. Bugün itibari ile ilgili ilgili firmaya yer teslimi yapıldı. Hayırlı olsun Gülşehir" dedi.

Başkan Çiftçi; "Kızılırmak kenarında yaklaşık 110 dönümlük bir alanda yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi sosyal tesisleri, Yürüyüş yolları, oyun, spor alanları ve peyzaj çalışmalarıyla Gülşehir ilçemiz modern bir tesis kazanmış olacak."

Başkan Çiftci; "Emeği geçen başta Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Prof.Dr. Vahit Kirişci,  Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider , İl Başkanımız Ali Kemikkıran Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe  beylere  ilçem ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum..." dedi.