Mülkiyeti Hacıbektaş Belediyesi’ne ait Bala Mahallesi, Sıtkı Süreyya Bektaş Caddesi’nde, 602 ada 9 parselde bulunan 3.855,44 metre karelik arsa (mevcut terminal alanı), 2886 sayılı devlet ihale yasasının 45. maddesine göre, açık teklif usulü ile satışa sunulacak.

27 Haziran Pazartesi günü olağanüstü gündem ile toplanan Hacıbektaş Belediyesi Meclisi, mülkiyeti Hacıbektaş Belediyesi’ne ait 3.855 (üç bin sekiz yüz elli beş) metre karelik arsanın, 2886 sayılı devlet ihale yasasının 45. maddesine göre, açık teklif usulü ile satışa sunulması için Hacıbektaş Belediyesi Encümenine yetki verdi.

İhalenin hangi tarihte yapılacağı ve ihale şartnamesindeki ayrıntılar ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, 7 Eylül 2021’de yapılan halk toplantısında, ”Mevcut terminal alanına, Hacıbektaş Belediyesi olarak, 48 daire, 1600 metre kare de dükkan yapıp satacağız. Belediye personeli ve şehit gazi ailelerine %10 indirim uygulayacağız, yeni terminal binamızı da TOKİ’ye çıkarken çevreyolu kenarındaki arsamıza yapacağız” demişti. Altıok, ”bazı firmaların bu arsayı ihaleye çıkartın 7 milyona hemen alalım teklifleri olduğunu, ancak konut yapıp satarsak 15 milyon kazanacakken, neden 7 milyona burayı satalım” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, Başkan Altıok’un aradan geçen zaman içerisinde yükselen maliyetler dolayısıyla bu projeyi Hacıbektaş Belediyesi olarak yapmaktan vazgeçtiği ifade ediliyor.

Haber: Hacıbektashaber.com