Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı Hacıbektaş’ta koronovirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanında, Atatürk Anıtına Kaymakamlık Makamı ve Belediye Başkanlığı çelenk sunumuyla birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunup Bayrağımızın göndere çekilmesiyle başladı.

Hacıbektaş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Salonunda yapılan salon programı ise Saygı duruşunun yapılması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler ve video sunumuyla devam etti.

Öğrencilerce hazırlanan Oratoryo gösterisinin yapılmasının ardından, 18 Mart Çanakkale Zafer ve Şehitleri Anma Günü konulu, öğrenciler arası Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle program son buldu.

Hacıbektaş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Salonu girişindeki resim ve fotoğraf sergisi katılımcıların yoğun ilgisini gördü.

Hacıbektaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törene; Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu, Hacıbektaş Cumhuriyet Savcısı İlhami Çelik, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok,  Hacıbektaş İlçe Jandarma Komutanı  Volkan Şentürk, Hacıbektaş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Eryiğit,, Hacıbektaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Karaboduk, ilçe protokolü, kurum amirleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı gerçekleştiren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeninin dakikalar süren konuşmasında Çanakkale Zaferinin baş kahramanlarından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmemesi dikkatlerden kaçmadı.

                   

Kaynak: Haber Hacıbektaş