Acıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık proje bölümü, yetenek sınavıyla hafız öğrenci almaya devam ediyor.  

2022 yılı hafızlık proje sınıflarına öğrenci alım şartları da belirlendi.  

Okulun Hafızlık Projesi Uygulayan Alana 30 Haziran Perşembe günü saat 10:00'daki yetenek sınavı ile öğrenci alınacak.  

Başvuru Şartları: 

Ortaokul veya imam hatip ortaokulunun 8' inci sınıfını bitirmiş olmak, 

Halen  Anadolu  İmam    Hatip    Liselerinde    kayıtlı    olup    Ortaöğretim    Kurumları Yönetmeliğinin 59. maddesine göre "öğrenim hakkını kullanmama" hakkını kullanan öğrencilerden sadece 9. sınıfta öğrenim görecek olan ve sınıf tekrarına kalmamış olmak, 

Açık öğretim lisesinde öğrenim gören öğrencilerden yalnızca 9. sınıfta olmak, 

01.01.2006 ve sonrası tarihlerde doğmuş olmak.  

Yetenek Sınavına girmek için başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için Formun doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda da veli adına okul idaresince bireysel başvuru yapılabilecektir. Bu işlemler yapılırken Covid-19 salgını dikkate alınarak Ek-9 da belirtilen önlemler okul yönetimince alınacak. 

Öğrenciler öğrenim görmek istediği hafızlık proje/program okullarından 1 (bir) okul müdürlüğüne bireysel olarak 14 Haziran- 28 Haziran 2022 tarihleri arasında; 8. sınıfı bitirdiğine dair öğrenim belgesi, hafızlık belgesi ve başvuru formunu ulaştıracak. İnternet ortamında başvuru yapanlar ise başvuru yaptıkları okulların yetenek sınavı tarihinde belirtilen belgeleri teslim edebilecekler. 

Yetenek sınavına girecek öğrenci listeleri okul müdürlüklerince 29 Haziran 2022 tarihlerinde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecek. 

Öğrenci seçimine ilişkin hafızlık yetenek sınavları 29 Haziran 2022 tarihinde tek aşamalı olarak, müracaat edilen okullarda komisyonlar marifetiyle yapılacak. 

Okul müdürlükleri; e-Okul üzerinde açılacak ilgili ekrana sınav tarihi, yeri ve saati gibi bilgileri başvurulardan önce girecekler. Okul müdürlükleri e-Okul üzerinden düzenlenecek olan  Sınav Giriş Belgesi'ni kontrol edip onaylayacaklar.  

Hafızlık yetenek sınavına girecek öğrenci listeleri 29 Haziran 2022 tarihinden itibaren okulda ve okulun İnternet sayfasında ilan edilecek. 

Oluşturulacak komisyonlarda okul müdürünün başkanlığında birisi hafız olmak kaydıyla 2 (İki) İHL meslek dersleri/DKAB öğretmeni, Hafızlık Projesi kapsamında protokol yapılan Müftülükçe görevlendirilen 2 (iki) hafız din görevlisi ile alan uzmanı en az 1 (bir) akademisyen yer alacak. Alan uzmanı akademisyen bulunamadığı durumlarda il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce 1 (bir) alan öğretmeni daha görevlendirilebilecek. 

Öğrenci seçiminde Hafızlık, Tecvid, Mahreç, Ses ve Kıraat alanlarından yapılacak olan Hafızlık Yetenek sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70'i ile (OBP) ortaokul başarı puanının % 30'u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılacak. 

OBP puanın oluşturulmasında öğrencilerin 5. , 6. , 7. ve 8. sınıf notları dikkate alınacak. 

Son olarak öğrencinin OBP puanının %30‟u ile yetenek sınavı aritmetik ortalama puanının%70 toplanarak (YP) yerleştirmeye esas puanı hesaplanarak (EK-6) Sonuç Belgesine işlenecek ve sınav sonrası öğrenciye bir nüshası verilecek. Yetenek Sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacaktır ve Yerleştirme Puanı (YP) hesaplanacak. 

Yetenek Sınavı Puanının  %70‟i ve  OBP‟  nin  %30‟unu  toplamak  suretiyle  elde edilecek Yerleştirme Puanı merkezi olarak 100 (yüz) puan üzerinden hesaplanacak. 

En yüksek puandan aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre belirlenen kontenjan kadar asil ve yedek liste 4 Temmuz 2022 tarihinde mesai bitiminde (17:00) okullarda ve okul internet sayfalarında ilan edilecektir. 

13.  Öğrencilerin kayıtları 04-10 Temmuz 2022 tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yapılacak. Merkezi Yerleştirme sonucunda kayıt hakkı kazanan adaylar, okul müdürlüklerince kendilerinden istenen belgelerle birlikte kayıt yaptıracakları okula gelerek 04-10 Temmuz 2022 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptıracaklar. Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek bu suretle boşalan kontenjanlar Ek Yerleştirmede değerlendirilecek. 

Kesin kayıt işlemleri okul müdürlüklerince mutlaka e-Okul Sisteminde yapılacak. Bilgileri işlenmeyen adaylar kesin kayıt hakkını kaybedecekler. Adaylar kesin kayıtlarının yapılıp yapılmadığını e-Okul Sisteminden takip edebilecekler. 

Yetenek Sınavı sonucunda kesin kayıtlarını yaptıran adaylar Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme işlemleri sırasında tercih yapamayacaklar. Ancak, haklarından vazgeçerek tercih yapmak istemeleri durumunda kayıt yaptırdıkları okula başvurarak kayıtlarını iptal ettirmeleri gerekli. 

Kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek 08 Ağustos 2022 tarihi mesai bitiminden (17: 00) itibaren okullarda ve okul internet sayfalarında ilan edilecek. 

Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 19-23 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak.