Çalışan Sen Konfederasyonu Genel Başkan Vekili ve Din-Bir-Sen Genel Sekreteri Menderes Ateş, 20 Ağustos 2020 Perşembe günü idrak edeceğimiz Muharrem ayı (1 Muharrem 1442) nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Hicrî 1442 senesinin ilk ayı olan Muharrem ayının dört mübarek aydan biri ve İslam takviminin başlangıcı olduğunu belirten Ateş, “Muharrem ayının tüm Müslümanlara hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah Celle ve Celalüh’ten temenni ediyorum,” dedi.

Menderes Ateş, açıklamasında şunları söyledi: “Muharrem ayının 10. günü yani 30 Ağustos Pazar günü Aşure Günüdür. Müslümanlar aşure yaparak ikramlarda bulunur. Tarihte Muharrem ayında önemli olaylar yaşanmıştır. Bu nedenle Müslümanlar Muharrem ayına ayrı bir önem verirler.

Muharrem ayının 1. Günü Hicri Yılbaşıdır. Peygamber Efendimiz’in Mekke’den Medine’ye hicreti ile başlar. Muharrem ayı mübarek bir aydır. Hicret; kardeşliğin, dostluğun, ilim, irfan, medeniyet ve yolculuğun adıdır. İnsanlığın sevgiye, rahmete muhtaç olduğu bir an da Cenabı Allah Celle ve Celalüh tarafından Medine’ye yolu açılan Hz. Muhammed Aleyhisselatû Vesselam’ın nurlu yolculuğunun adıdır. Bu yolculuk, insanların gönlüne sevgiyi vermiştir. Bu yolculuk sayesinde rahmet kapıları açılmıştır. İnsanlığın kurtuluşu için öğütlerde bulunan yüce Allah, insanı insan yapan erdem ve faziletlerle donattığı Hz. Peygamber’in şahsında insanlığın kurtuluşu olan mesajlarını insanlarla buluşturmuştur. Hicret, Allah için katlanılan her türlü cefanın, yine Allah tarafından mükâfatlandırılışının adıdır. Hicret kardeşliktir.

Muharrem Ayı dendiğinde ilk akla gelen Ehl’i Beyt’in kutlu isimleri olmaktadır. Hicri 61. Yılın 10. günü Hz. Peygamber Efendimiz’in çok sevdiği torunu Hz. Hüseyin ve yanındaki 70 kişi Kerbela’da şehit edilmiştir. Bu olay Müslümanların yüreğinde büyük bir acıya ve hüzne neden olmuştur. O gün yaşanan iktidar kavgası Müslümanlar arasında kin ve nefrete neden olmuş, bölünmeyi beraberinde getirmiş ve Müslümanların gücünü kaybetmesine neden olmuştur.

Bu mübarek günde Müslümanlara karşı topyekûn taarruzda bulunan, kan akıtan, hainlik yapanları Allah affetmeyecektir. Acımasız zalimlere karşı koyabilmek ihlâslı ve imanlı Müslümanların gücüyle mümkün olabilecektir.

Mübarek Muharrem ayının hürmetine Allah Celle ve Celalüh Müslümanları korusun. Dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan, acı ve gözyaşı içinde haksızlıklara karşı direnen Müslümanların kurtuluşa nail olmaları için bu mübarek günde ellerimizi semaya kaldırarak Allah’a yalvarıp dua edelim. Bu vesileyle İslam âleminin mübarek Muharrem ayını ve Hicri yılbaşını kutluyorum. Cenabı Allah, akan Müslüman kanı ve gözyaşlarını durdursun. İslam âlemini huzura ve mutluluğa kavuştursun. Alemi İslam’ın Covid19 salgınından kurtulmasına vesile kılsın. Hicri yılbaşının İslam âleminde ümmet bilincini uyandırmasını diliyorum.”dedi.