NEVŞEHİR, 28 HAZİRAN 2022 - Kadınların adalete erişiminin önündeki engellerin kaldırılması ve yerel ortaklar arasında kadınları desteklemek amacıyla işbirliği ve koordinasyonun geliştirilmesinin görüşüleceği üçüncü çok paydaşlı toplantı, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin “Türkiye'de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi” başlıklı ortak projesi kapsamında 30 Haziran 2022 Perşembe günü 10.00-17.00 saatleri arasında Nevşehir'de Ramada By Wyndham Cappadocia Otel'de (Bahçelievler Mahallesi, Karatas Mevkii, Nevşehir Cd. No:1, 50650 Nevşehir)  gerçekleştirilecektir.

Açılış konuşmaları aşağıda anılan konuşmacılar tarafından yapılacaktır : 
•    Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı, Av. Sibel Suiçmez
•    Nevşehir Barosu Başkanı, Av. Murat Boz
•    Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Operasyon Başkanı, Pınar Başpınar 
•    Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Prof. Dr. Gülriz Uygur

Toplantı, kadınların adalete erişiminde karşılaştıkları temel sorunları belirlemeyi; dezavantajlı ve hassas gruptan da olmak üzere, kadınların ihtiyaçları için yerel ve sürdürülebilir destek ağları oluşturmayı, kurumlar arası diyaloğun güçlendirilmesini ve toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı uygulamalar hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.
Toplantı; Türkiye Barolar Birliği, yerel barolar ve adli yardım merkezleri, adli yardım avukatları, veri toplama uzmanları, üniversiteler, hukuk fakülteleri, kadın çalışmaları ve toplumsal cinsiyet araştırma ve uygulama merkezleri, kadın hakları, kadınların adalete erişimi, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadele alanlarında çalışan sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, şiddet önleme merkezleri, kadın konukevleri ve kadın hakları alanında çalışan uzmanları bir araya getirecektir.
Toplantıdaki açılış konuşmaları (10.00 – 10.30 saatleri arasında) basına açık olacaktır. İngilizce/Türkçe çeviri sağlanacaktır.

İlk ikisi Ordu'da (18 Mayıs) ve Muğla'da (14 Haziran) gerçekleştirilmiş olan toplantılar serisi, Eylül ayında Diyarbakır'da yapılacak son toplantıyla sona erecektir. Toplantılar, "Batı Balkanlar ve Türkiye için Yatay Destek 2019-2022" başlıklı Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Ortak Programı kapsamında yürütülen “Türkiye’de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi” projesinin  bir parçası olarak düzenlenmektedir.