Alemdar İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Kahraman, “İmam Hatiplileri “sapık” olarak ilan edenlerin sapıklıktan beslendikleri gün gibi aşikardır. Şükürler olsun ki, İmam Hatipliyiz. Son nefesimizi verene dek de bu gururu haykırmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Alemdar İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel 13’üncü İmam Hatipliler Buluşması programı 28 Ağustos 2022 Pazar günü yapıldı.  

Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılan programa yoğun bir katılım olurken, mezunlar hasret giderip bol bol muhabbet etme fırsatı buldu. 

Sunuculuğunu Timur Demir’in yaptığı program, Avanos Merkez Camii İmamı Muhammed Huzeyfe Güney’in muhteşem sedasıyla Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Dernek Başkanı Mehmet Kahraman yaptığı açılış konuşmasında, "1951 yılında açılmaya başlanan İmam Hatip okullarını halkımız bağrına bastı. Bu okullar, bu topraklarda kök saldı, büyüdü, serpildi." 

"Kimsenin tahmin edemeyeceği şekilde teveccüh gören İmam Hatip okulları, şükürler olsun ki Anadolu halkının irfanı sayesinde şekillendi ve yükseldi." dedi. 

Başkan Kahraman şöyle konuştu: “Okçular tepesi kuşatma altında… Uyanık olmalıyız.” 

“Her fırsatta “İmam Hatipler kapatılsın” diye böğüren bahtsızların yegane kavgası İslam iledir. Onlar, açık açık dine sövemiyorlar, ancak imam hatipler ve diğer değerlerimizi yakın hedef gösterip asıl hedeflerini gizlemeye çalışıyorlar. Ancak “Müminin firaseti” kuvvetilidir. Gözünden de kaçmaz. “ 

“İmam Hatip hazımsızlığı olanlar var.” 

“Şükürler olsun ki, İmam Hatipliyiz. Son nefesimizi verene dek de bu gururu haykırmaya devam edeceğiz.” 

“İmam Hatiplileri “sapık” olarak ilan edenlerin sapıklıktan beslendikleri gün gibi aşikardır. “ 

“Yaşanan son galiz olay şunu göstermiştir ki, biz bize sahip çıkarsak, omuz omuza verip yapılması gerekeni yaparsak karşımızda duracak güç yoktur.” 

“Kurumsal ve resmi olarak yapılması gereken ne varsa yapalım ki, gücümüze güç katalım. Hayrımızı koruyalım.” 

“Değerli İmam Hatipliler, aslına bakılırsa biz şikayet değil, çözüm ve icraat makamıyız.” 

“Dernek olarak biz üzerimize düşen görevleri yetebildiğimiz kadarıyla yapmaya çalışıyoruz.” 

“Elhamdülillah ki, her geçen yıl türlü türlü faaliyetlerle çalışma alanlarımızı oldukça genişlettik.” 

“Gençlerle mutat toplantılar yaptık. Kamplar düzenledik. Eğitimlerine destek verdik.” 

“Hanım komisyonumuz aktifleşti. Onlar da kendi aralarında yaptıkları toplantılar ve diğer etkinlikler ile gurur kaynağımız oldular.” 

“Dernek merkezimiz, büyük-küçük demeden bir çok faaliyete evsahipliği yapıyor.” 

“Bu yıl, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde 2 ayrı hafız sınıfının tefrişatının öncülüğünü yaptık. Yavrularımız orada bülbül sesleriyle Kur’an Hafızı olmanın heyecanına girdiler.” 

“En anlımlı etkinliğimiz ise, Ramazan ayında Alemdar İftar Sofrası isimli çalışmamız olmuştur.” 

“İmam Hatip okulları yurtlarında kalan 5’er öğrencimiz, gönüllü evsahibimizin evinde iftar yemeği yedi.” 

“Okulların ara tatile denk gelmesinden dolayı 15 gün gibi kısa sürede 4 farklı yurttan 203 öğrenci ile 38 evsahibinin evine misafir olduk.” 

“Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel, Hacı Bektaş Üniversitesi Rektörü Sayın Semih Aktekin, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Savran ve diğer ev sahibi dostlarımıza sofralarını öğrencilerimize açtıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ederiz.” 

“Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürümüz Memet Polat Bey’e, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık Bey’e, Okul Müdürlerimize, öğretmenlerimize hassaten teşekkür ederiz. Her çalışmamızda kendilerinden büyük destekler aldık.” 

Programda, İmam Hatip Lisesi mezunlarından Ahmet Çelebi, Ömer Namlı, Prof. Dr. Naki Erdemir, Fahri Yıldız ve Ahmet Belada birer konuşma yaptı. 

Son olarak Türkiye geneli ilk 5000 sıralamasına giren Nevşehir’deki 20 adet İmam Hatip Lisesi öğrencisine tebrik plaketi ve 1'er gram altın hediye edildi. 

İmam Hatipliler Buluşması yemek ikramının ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.