Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı ve Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz'ın girişimleri Kalaba ve Çalış Kasabası ile birlikte Topaklı, Altınıpınar, Akarca, Karacauşağı, Mahmatlar, Paşalı ve Üçkuyu köylerininde içerisinde yer aldığı ilçe olma çalışmalarında heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bu kapsamda Her iki Başkanın Perşembe günü Ankara'ya çıkarma yapması bekleniyor.

Yorgancı: 'Kalaba'nın İlçe Olmasında Hiçbir Engel Yok'

Konu hakkında açıklamada bulunan Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı; "İlçe olma yolunda bizimle beraber olan herkesin duasına ihtiyacımız var "dedi.

Başkan Yorgancı yaptığı Açıklamada; "İlçe Olma yolunda Kalabamız her yönden tüm şartlara uygun. Tek eksiğimiz tam ve yürekten inanç ve dua. Bunun İçin ben inanıyorum sizde inanın azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. Belediyemiz kuruluşundan beri bu hasretle yanıp tutuşuyor. Gelin hep birlikte Perşembe Ankara’ya gideceğimiz güne kadar dualarla bu isteğimizi perçinleyelim. Kalabamızın İlçe Olması demek tüm müdürlüklerin yöremize gelmesi bankaların yöremize gelmesi buda Kalabamızın İşsiz hiçbir gencimizin kalmaması demek. Ben İnanıyorum sizde inanın. Ben inatçıyım sizde dua edin. Bu kutlu günlerin birer neferi olmayı rabbim hepimize nasip eylesin. İnşaallah hepinizin bildiği üzere ilçelik olma yolunda biz tek başımıza yola çıkmadık. Çalış Kasabası, Topaklı, Altınıpınar, Akarca, Karacauşağı, Mahmatlar, Paşalı ve Üçkuyu Çalış Beldemiz ve 7 köyümüzün desteği ile İlçe Olma Yolunda adımlar attık bize destek veren bütün herkese ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim Allah Cümlesinden Razı Olsun" dedi.

Yılmaz: 'Ne Çalış tek başına ilçe oluyor, nede Kalaba"

Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz'da açıklamasında; "Saygıdeğer Çalış Halkı, Saygıdeğer Kalaba Halkı, İlçelik Mevzusu hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum. 5 yıl önce Çalış Belediye Başkanı Sn. Alparslan Özer Bey ve Kalaba Belediye Başkanı Sn.Mustafa Köroğlu Bey, Çalış Kasabası ve Kalaba Kasabasının BİRLEŞİP, yanına diğer (Topaklı , Altınipınar , Akarca , Karacauşağı, Mahmatlar, Paşalı ve Üçkuyu ) 7 köyü Mahalle alarak İlçe olması yönünde Vardıkları bir Mutabakat Metni imzalayıp, buna Çalış ve Kalaba Beldelerinin Meclis Kararlarınıda ekleyerek 21.02.2018 Yılında Alparslan Özer Bey imzalı Üst yazıyla Nevşehir Valiliğine Sunmuşlar. Ne Çalış tek başına ilçe oluyor, Nede Kalaba. Biz Birleşip İlçe oluyoruz. Kurumların bir Kısmı Kalaba , bir Kısmıda Çalış Bölgesinde olacaktır. Ama Kaymakamlık yerinin nihai kararını İçişleri Bakanlığı verecektir.

Çalış ve Kalaba iki kardeş halk olarak bunu neticelendirecektir. Hem Erdal Başkanım hemde şahsım bunda kesin kararlıyız. Bu fırsatı Kalaba ve Çalış daki Halkımızın refahı yönünde kullanacağımızı özellikle bilmenizi istiyorum." dedi.