Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği’nin Olağan Meclis Toplantısı Nevşehir Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi ve Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Meclis Başkanı Mehmet Ceylan’ın başkanlığında yüksek bir katılım ile gerçekleştirilen toplantının açılışında Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Birlik Müdürü  Yusuf Kaya, yapım çalışmaları tamamlanan ve günlük 225 ton çöpün depolanacağı  Nevşehir Katı Atık  Düzenli Depolama Tesisi’nin son durumuna ilişkin olarak bilgiler aktardı.

 Kaya, halen işletmenin lisans işlemlerinin sürdürüldüğünü ve bu işlemin ardından işletme ihalesinin yapılmasıyla birlikte Nevşehir İl Özel İdareleri görev alanına giren yerleşimlerle Belediyelerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Olağan Meclis toplantısında daha sonra seçimlere geçildi.

Yapılan seçim ile Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Meclisi 1.  Başkan Vekilliğine Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver seçilirken, 2. Başkan Vekililği’ne ise Nevşehir Belediye Meclis Üyesi Metin Çakıllı getirildi.

Katip asil üyeliklere de Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş ve Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu seçilirken, Katip yedek üyeliklerine de Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman ve Avanos İl Genel Meclis üyesi Şaban Topuz getirildi.

Toplantıda encümen üyeliklerine de Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ve Derinkuyu İl Genel Meclis üyesi Serdal Pala seçildi.

Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Meclis toplantısında son olarak  yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine de  Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil,Yazıhöyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar,Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz ve Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma getirildi.