Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Uçhisar Kasabasında Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 31. yıl dönümü ve Kırgız Parkı'nın açılışı ünlü sanatçı Mümin Sarıkaya Konseri ile kutlandı. 

Uçidsar Belediyesi tarafından düzenlenen Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 31. yıl dönümü ve Kırgız Parkı'nın açılışı kutlaması etkinliğinde sevenleriyle buluşan ünlü sanatçı Mümin Sarıkaya, seslendirdiği türkülerle konser alanına gelenlere türkü dolu bir gece yaşattı. Konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Beğenilen türküleri, alanı dolduran müzik severler için seslendiren Sarıkaya, “Ben Yoruldum Hayat”, “Öldüğümü Bilmesinler” gibi duygu yüklü parçalarla kalabalığı duygulandırdı.  Vatandaşlar Sarıkaya’nın seslendirdiği türkülere hep birlikte eşlik etti.

Mümin Sarıkaya yoruldu Uçhisarlılar yorulmadı...

Türkiye’de  7’den 70’e herkesin severek ve beğenerek dinlediği, ünlü sanatçı Mümin Sarıkaya, Dost ve Kardeş ülke Kırgızistan Cumhuriyetinin 31. Bağımsızlık gününde, Uçhisar Belediyesi tarafından yapılan Kırgız Parkı'nın açılışı münasebetiyle düzenlenen etkinlikte müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. 

Uçhisar'da açılışı gerçekleştirilen Kırgızistan Park bahçesinde düzenlenen etkinlikte sahne alan Mümin Sarıkaya "Ben yoruldum hayat" şarkısını tüm Uçhisarlı  hayranlarıyla birlikte söylerken ben yoruldum ama görüyorumki sizler yorulmadınız. Öyleyse bu akşam Uçhisar'da sizlerle dolu dolu bir gün yaşayacağız." dedi.

Anadolu’nun farklı yörelerine ait ezgilere ses veren şarkıcı, kendi bestelerinin yanı sıra dillerden düşmeyen türküleri de söyledi. Konser, yaklaşık iki saat sürerken, sahne performansıyla alkışlanan Sarıkaya, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

Burada vatandaşlara hitap eden Başkan Osman Süslü, “Bizleri bu akşam yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu akşam bizlere muhteşem bir performans sergileyen sanatçımız Mümin Sarıkaya’yı de tebrik ediyor, kendisine teşekkür ediyorum bu muhteşem enerjisinin hiç bitmemesi adına Uçhisar’ımızın Dünyaca ünlü tablosunu sizlerin huzurunda takdim ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuştu.

Nevşehir'in bu muhteşem beldesi Uçhisar’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mümin Sarıkaya'da, bu tabloyu evimin en güzel köşesine asacağım diyerek kendisini Uçhisarlılarla buluşturan Belediye Başkanı Osman Süslü'ye teşekkür etti.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü'nün ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev,  AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Türkiye – Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Şair Yazar Sinan Yağmur, STK temsilcileri, il protokol üyeleri ve çok sayıda Uçhisarlı vatandaşlar katıldı.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü yaptığı konuşmasında; “Kardeş ülke olarak gördüğümüz Kırgızistan’ın bağımsızlık sevincini paylaşıyor devletlerinin ilelebet güçlü bir şekilde devam etmesini diliyorum. Türkler bir oldukları zaman tüm dünyaya meydan okuyabilirler güçlü olmanın ayakta durmanın yolu bundan geçmektedir. Sevincimiz ortak kederimiz ortaktır. Bu ortaklığı devam ettirmek adına kardeş ülkemizi her zaman yanımızda hissetmek için yeni parkımıza ‘Kırgızistan Parkı’ ismini vererek onların bağımsızlık sevincini birlikte kutluyoruz. Ben buradan öncelikle dolu dolu geçen iki gün boyunca etkinliklerimize katılım gösteren değerli protokolümüze ve tüm Uçhisarlı hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yine emekleri ve performansları ile de FİB Haber ve FİB Ajans Organizasyona da teşekkürlerimi ifade ediyorum ” dedi.

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev'de; “Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 31. yıl dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun! İki devlet arasındaki kardeşlik ilişkileri daha da pekişerek gelişme yolunda hep emin adımlarla ilerlesinler. Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü’ye ve belediye çalışanlarına Kırgızistan’ın bağımsızlığı vesilesiyle yaptıkları organizasyon için teşekkürlerimizi sunarız” açıklamalarında bulundu.