Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Kapadokya Turizminde Pazar ve Ürün Çeşitlendirmesi: Mevcut Durum, Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerileri amacıyla düzenlenen “Kapadokya Ekonomi Toplantıları”nın üçüncüsü olan sektör temsilcileri ve konunun uzmanlarının katılımıyla Kapadokya üniversitede gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Kapadokya Üniversitesi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda iki oturumda gerçekleştirilen toplantı; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı ve Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın açılış konuşması ile devam etti.

Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın açılış konuşmasının ardından 1. Oturumu yönetmek üzere Oturum Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız; “Kapadokya’da Turistik Ürün Çeşitlendirmesinde Nitelikli İşgücü İhtiyacı”, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa; “Çeyrek Yüzyılda Kapadokya’da Geliştirilen Yeni Turistik Ürünler ve İktisadi Etkileri”, Ürgüp Proper Travel’den Murat Özgüç; “Kapadokya’da Ürün Çeşitlendirmesi Bağlamında Sektör Paylaşımında ve Meslek Örgütlerinin Sorumlulukları” Helios Transfer ve Shuttle’den Aysel Atak’ın konuşmalarının ardından tartışma ve soru cevapla 1. oturum sona erdi.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın başkanlığında gerçekleştirilen 2. Oturumda ise, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Yılmaz; “Kapadokya Alanı Hakkında Kanun”, Uçhisar Museum Hotel’den Tolga Tosun; “Turizm Talebinde Değişmeler ve Kapadokya’nın Ürün Geliştirme Potansiyeli”,  Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Prof. Dr. Bilgehan Gülcan; “ Türk Turizminin 2023 Yol Haritası Işığında Kapadokya İçin Politika Önerileri” konulu konuşmaların tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen soru cevap kısmında katılımcıların soruları konunun uzmanları tarafından cevaplandırılmasının ardından değerlendirmelerle etkinlik, Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın kapanış konuşması ile sona erdi.

Vali İlhami Aktaş, toplantının gündeminde olan Kapadokya Alan Yönetimi Hakkında bilgi vererek, programa katılan konuşmacılara ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıya; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Kapadokya Turizminde Pazar ve Ürün Çeşitlendirmesi Toplantısındaki konuşmacıların yanı sıra; Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, akademisyenler, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, turizmciler, daire müdürleri ve davetliler katıldı.