Turizm Amaçlı Sportif Faaliyetler At Biniciliği toplantısı, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında Kapadokya Alan Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kapadokya bölgesinde atçılık turizmi ve at turlarının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Garnizon Komutanı Hüsamettin Erol ve bölgede hizmet veren At turu işletmecileri katıldı.

Turizm Amaçlı Sportif Faaliyetler kapsamında düzenlenen toplantı için Vali Becel'e teşekkürlerini ifade eden Kapadokya Atçılığını Geliştirme Derneği Başkanı Rahmi Özgür; "Kapadokya’da 1000 üzerinde at, 100'lerce çalışan var. Yıllık 50.000 Saat üzerinde at binişi yaptırıyoruz. Buda bu at ve atçılığın Kapadokya için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Kapadokya’da atçılık binlerce yıllık bir gelenek, el birliği ile kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu amaçla birde Kapadokya Atçılık Festivali düzenlemek ve geleneksel hale getirmek istiyoruz. İnşallah hepbirlikte Kapadokya atçılığı adına çok güzel şeyler yapacağız ve Türkiye’ye örnek olacağız.’’ dedi.