Nevşehir'in Kozaklı İlçesine bağlı Karasenir Köyünde, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Konya Ovası Bölge Kalkınma Başkanlığı (KOP) tarafından onaylanan “Modern Toprak İşleme ve Slaj Yapımı Projesi” kapsamında proje ortağı olan S.S. Karasenir Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifine proje kapsamında Makine-Ekipman teslimi ve proje açılış töreni düzenlendi.

Teslim edilen makine-ekipmanlar; Katı Gübre Dağıtma Makinesi, Rötavatör ve Pnömatik Mibzer. Programa Kozaklı Kaymakamı Kerem Yüce, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, il Müdür yardımcısı Necmettin Sapmaz, Kozaklı ilçe Müdürü Ömer Faruk Çiftçi, Karasenir Kooperatif başkanı Gökhan Komser, Kozaklı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İsmail Fidan, Teknik personeller ve Karasenir köy halkı katılım sağladı.

S.S. Karasenir Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gökhan Komser, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "KOP Projesi kapsamında Karasenir Kooperatifimize zirai işlerde kullanmak üzere 3 adet ekipman verilmiştir. Sağlanan toplam desteğin % 80'ini KOP geriye kalan % 20'nide Kooperatifmiz karşılamıştır. (398 bin TL.)

Ben bu destek için başta Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı değerli hemşehrimiz Sayın Ebubekir Gizligider'e, Valimize, Nevşehir Milletvekillerimize, Kozaklı Kaymakamlığına, İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına ve bu projeye katkı sağlayan herkese Karasenir halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.