Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesinde geçtiğimiz gün yaşanan olayda 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi küçük bir çocuk okul dönüşünde servis aracından inip evine doğru yürürken karşısına çıkan bir grup başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.  

Olayı gören servis şoförü küçük çocuğu saldırgan köpeklerden güçlükle kurtardı.  

Yaşadığı korkunç olayı anlatan minik çocuğun halen olayın etkisinde olduğu hissedildi. 

Başkan Çekiç; "Bu vebal sizin..."

Yaşanan olay ve görüntüler üzerine tepkisini dile getiren Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç; O hayvan hakları koruyucuları (HayKonfed) Belediyeleri her yere şikayet ediyorsunuz ya; "Kanuna uymuyorlar, soruşturma açılsın ceza verlisin diye... bu çocuklara birşey olursa sizlere vebali" Getirip gülerek kasabaya saldığınız köpekler tedavisi yapılmış kısırlaştırılmış küpeli o hayvanlar bakın neler yapıyor. Biz bunlar olmasın diye o barınaklara toplayıp besliyorduk bu hayvanları. (Tabii yine besleyeceğiz de ) Ama kanun buna müsade etmiyor diye bizi şikayet etmediğiniz yer kalmadı. Bizlere ağıza alınmayacak küfür etti, sizlerin destekçileri... Bakın iyi izleyin...

Ama bizlerde bununla mücadele etmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Hükümetimize de kanun koyucularımıza da saygımız sonsuz ama bu olanları da bir bir anlatıp yeni yasal düzenleme isteyeceğiz.

Bundan sonra bizde çocuklarımızın, insanlarımızın sağlığı için mücadele edeceğiz.

Not: Bu konuda biz belediyelere hergün 10'larca şikayet geliyor ama ne yazıkki kanun karşısında bu hayvanların sokaklarda özgürce dolaşmasına müsade etmek zorundayız."