Kaymaklı Belediyesi tarafından bu yıl 12.düzenlenecek olan Kaymak Festivali için geri sayım başladı.

Gerçekleştirilecek olan festival çerçevesinde "Sade ve Süslü" dallarında düzenlenecek olan Kaymak Yarışması için ise başvurular başladı. 

Son Başvuru: 27 Ağustos 2021 Cuma

Festivalde kasabalı hamarat hanımlar yöreye özgü kaymaklar yapıp yarışmaya katılacaklar. Sade ve Süslü dallarda iki ayrı kategori de düzenlenecek olan Kaymak yarışmasında dereceye girecek olan Kaymaklılı hanımlara Kaymaklı Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verilecek.

Ayrıca Kaymaklılı hanımların yaptığı ve Festivalde yarıştıkları kaymaklar davetlilere ikram edilecek.

Festival hakkında FİB Haber Merkezine açıklamalarda bulunan Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, "30 Ağustos 2021 Pazartesi günü bu yıl 12.sini düzenleyeceğimiz Kaymak Festivaline tüm Kaymaklılı hemşehrilerimi ve Nevşehir halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Kaymaklı yer altı Şehri yanındaki belediye otoparkında yapılacak olan festivale her zamanki gibi Kaymaklı kasabasından vatandaşlarla birlikte, Nevşehir merkez, ilçe, belde ve köylerinden gelecek binlerce yöre halkınında büyük ilgisinin olması bekleniyor.

30 Ağustos 2021 Pazartesi günü Kaymaklı Yeraltı Şehri Otopark alanında gerçekleştirilecek olan 12.Kaymak Festivali'nin akşam bölümünde ise ünlü sanatçı Nadide Sultan sahne alarak konser vereceği bildirildi.